Teknoloji

LG yeni OLED fabrikası için 8.71 milyar dolar harcayacak

lg akıllı telefon

lg-logo-140214 (650 x 434)

2015’in başında düzenlenen CES 2015’te çok sayıda OLED TV’yi görücüye çıkaran LG, söz konusu ekran teknolojisine olan bağlılığını bir kez daha ortaya koyuyor. Şirketten yapılan açıklamada, LG Display’in Güney Kore’nin Paju şehrine inşa edilecek OLED fabrikası için 8.71 milyar dolar harcayacağı belirtildi. Fabrikanın 2018’in ilk yarısında faaliyete geçmesi planlanıyor.

LG Display, fabrikanın inşaatı için ilk olarak 1.6 milyar dolar harcayacak. Söz konusu fabrikada hem TV’lerde kullanılacak büyük panellerin hem de otomobiller ve akıllı saatlerde yer alacak esnek panellerin üretimi gerçekleştirilecek. Samsung ve Sony televizyonlarında OLED panelleri kullanmaktan vazgeçip LCD’ye yönelse de, Panasonic destek kuvvet olarak LG’ye katılmış durumda.

Ancak Japon şirketi, OLED teknolojisinin halen çok pahalı olduğuna inanıyor. Panasonic TV birimi başkanı Masahiro Shinada, geçtiğimiz eylül ayında yaptığı açıklamada OLED TV’lerin önünde iki veya üç yıllık bir dönem olduğunu belirtmişti.

LG’nin planları şirketin OLED TV’ye yönelik sürekli yatırımını gözler önüne seriyor. Buna ek olarak, teknolojinin LG adına önemli bir gelir kaynağına dönüşmesi de ihtimaller arasında yer alıyor. Dedikodulara göre, Apple 2018’den itibaren iPhone’larında OLED ekran kullanmaya hazırlanıyor. Japon gazetesi Nikkei, Apple’ın kararı doğrultusunda LG Display’in üretim kapasitesini artırabileceğini belirtti. Şirketten dedikodulara ilişkin bir açıklama gelmedi. Ancak LG, Apple Watch’un OLED ekranlarının üretimini üstlendiği için iki şirket arasındaki işbirliğinin genişlemesi ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER