Teknoloji

LG çentik konusunda Reddit kullanıcılarından fikir istiyor

iphone x apple ekran

lg akilli telefonAkıllı telefonların ekranlarına yerleştirilen çentikler, teknoloji dünyasında son zamanların popüler nefret objesi durumunda. Pek çok kişi çentiklerden hoşlanmadıklarını sıklıkla dile getirirken, “benim çentikler konusunda bir sıkıntım yok” diyenlere pek rastlanmıyor. LG akıllı telefon çentiği konusunda potansiyel müşterilerinin neler düşündüğünü görmek için Reddit’e başvurdu. Şirketin destek ekibi Reddit’teki r/Android kanalında “Çentik konusunda ne düşünüyorsunuz?” şeklinde bir soru yöneltti.

LG’nin paylaşımında “Ar-Ge ekibimizle paylaşmak için biraz daha fazla geri bildirim toplamak istiyoruz. Ne düşünüyorsunuz? Çentiği seviyor musunuz? Ya da çentik sizin olayınız mı?” ifadeleri kullanıldı.

LG’nin burada ne yapmayı amaçladığı ise aslında tam olarak anlaşılmıyor. LG’nin G7 adını taşıması beklenen yeni telefonuna ait görüntüler daha önce internete sızmıştı. Sızan fotoğraflarda çentiğin varlığı göze çarpan ilk unsurlardan biri olmuştu. Ancak internete sızan bir video, bu çentiğin ekrandan etrafını kaplayan siyah bir çubukla gizlenebildiğini göstermişti. Bu da şirketin hem çentik düşmanlarını hem de çentikle sorunu olmayanları memnun edeceğinin bir işareti olarak değerlendirilmişti.

LG’nin yazılım aracılığıyla çentikten yararlanmanın başka yollarını deneyebileceği de ihtimaller arasında sayılıyor. Ateşli Android hayranlarının bulunduğu Reddit’in r/Android kanalından geri bildirim istemek de LG için mantıklı bir tercih gibi görünüyor. Eğer şirket buradan aldığı fikirlerden bazılarını yeni telefonuna yerleştirmeyi başarırsa cihaza yönelik ilgi ve heyecanı artırabilir.

Gelen ilk yorumlarda Android kullanıcılarının çentikten hoşlanmadığını görmek pek zor olmuyor. LG akıllı telefon pazarındaki strateji değişikliğinin meyvelerini alabilmek için işi her açıdan sağlama almaya çalışıyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER