Teknoloji

LG 55 inç ve 65 inç 4K TV’leri gösterdi, 55 inç OLED TV ve Hecto Lazer projektörün ABD fiyatlarını açıkladı

LG, CES’e hangi ürünlerle geleceğini daha önce açıkladığı için bu akşam TSİ 18:00’de gerçekleşen basın toplantısı daha çok bu duyuruların tekrarı şeklindeydi. Şirketin geçen yıl duyurduğu ve yılın sonlarına doğru Türkiye’ye de gelen 84 inç 4K TV’ye gelen iki kardeş; 55 inç ve 65 inç’lik 4K TV modelleri de görücüye çıkmış oldu.

LG’nin tüm 4K TV’leri 1080p içeriği 4K çözünürlüğe yükselten bir teknoloji bulunacak. Böylelikle 4K içerik konusunda yaşanan kıtlık bir nebze olsun bu şekilde çözülmüş olacak. Her ne kadar saf 4K içeriğin yerini tutmayacak olsa da, bunun hiç yoktan iyi bir çözüm olduğunu da kabul etmek gerek. LG, tanıttığı 55 inç ve 65 inç’lik 4K TV’lerin fiyatlarını ve ne zaman çıkacaklarını açıklamadı. Fiyatlar herhalde 40 bin TL’lik 84 inç TV’den yüksek olmayacaktır, ancak çok da düşük olacağını da tahmin etmiyoruz.

LG’nin geçtiğimiz günlerde duyurusunu yaptığı Hecto lazer projektörlü TV seti de mart ayında ABD’ye giriş yapacak. 100 inç’lik bir ekrana full HD kalitesinde görüntü yansıtan bu projektör Smart TV özelliklerini de bünyesinde barındırıyor. Ürünü ilerleyen aylarda Türkiye’de görmek mümkün olabilir.

LG’nin geçen hafta Güney Kore’de ön siparişe sunduğu 55 inç OLED TV’nin ABD’ye ne zaman geleceği de basın toplantısında açıklandı. Mart ayı içinde Atlas Okyanusu’nun ötesinde piyasaya çıkacak ürün burada 12 bin dolarlık fiyat etiketiyle satılacak.

[Görsel – The Verge]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER