Teknoloji

LG 2016’da iki yeni amiral gemisi akıllı telefon çıkaracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG 2016

Araştırma, mühendislik ve pazarlama için yapılan büyük yatırıma rağmen, LG’nin 2015’te akıllı telefon satışları 2014 toplamlarına göre fazla değişiklik göstermedi. Çeyrek yıl mali sonuçlarını açıklayan Güney Koreli şirket geçen yıl 59.7 milyonluk akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdi. Bu da yıldan yıla sadece yarım milyonluk bir artışın olduğunu gösteriyor.

LG 2014’te mobil biriminden küçük bir kâr elde etmişti, ancak geride kalan yılın toplamına bakıldığında aşağı doğru gidiş görülüyor. Dördüncü çeyrekte birim 37 milyon dolar zarar etti. Büyüme ve kârlılığın olmadığı bir ortama rağmen, LG 2016’da iki yeni amiral gemisi model çıkarmaya karar verdi.

lg-finans-raporu-260116

Gelecek ay Barselona’da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde LG’nin yıl içindeki ilk amiral gemisi akıllı telefonunu göreceğiz. LG G5 adını taşıması beklenen bu Android telefonu tamamen metal tasarımdan ve arkada çift kamera gibi çeşitli özel donanım niteliklerine sahip olacak gibi görünüyor.

LG’nin mobil birimi tutarlı şekilde en gelişmiş akıllı telefonları üretiyor, ancak mühendislikteki bu hüneri gerçek hayattaki satışlara yansıtamıyor. Akıllı telefonların LG için sadece birer mühendislik sergisi olmaması için, LG’nin eşsiz avantajları küresel kullanıcı kitlesine, fevkâlade rekabetçi bir ortamda kanıtlaması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER