Eğlence

Leonardo Di Caprio Beyaz Şehirdeki İblis’te bir seri katili canlandıracak

leonardo-di-caprio-martin-scorsese-120815

Leonardo Di Caprio ve Martin Scorsese, sinema tarihindeki en verimli ve şölenli oyuncu-yönetmen ikilileri arasında yer alıyor. İkili şu sıralar ortaklıklarını altıncı kez beyazperdeye taşımaya hazırlanıyor. Di Caprio ve Scorsese, Erik Larson’un 2003 tarihli kitabı “Beyaz Şehirdeki İblis”in (The Devil in the White City) sinema uyarlamasında birlikte çalışacak.

Kitabın baş kahramanları ise 1893’te düzenlenen Chicago Dünya Fuarı’nı organize eden mimar Daniel Burnham ve cinayetlerini örtmek için fuardan faydalanan bir seri katil olan Dr. H.H. Holmes. Di Caprio filmde Holmes’u canlandıracak ve Django: Unchained ile başladığı kötü adam rollerine bir yenisini daha ekleyecek. Açlık Oyunları ve Kaptan Phillips gibi filmlerin senaryo ekibinde yer alan Billy Ray ise filmin senaryosunu kaleme alacak.

Leonardo Di Caprio ve Martin Scorsese, son olarak 2013 çıkışlı Para Avcısı (The Wolf of Wall Street) filminde birlikte çalışmışlardı. Ancak ikilinin sinemadaki kader birliğinin geçmişi 10 yıldan öncesine dayanıyor. New York Çeteleri, Aviator, Köstebek, Zindan Adası ve Para Avcısı ile beyazperdeye taşınan bu işbirliği Leonardo Di Caprio’ya iki, Martin Scorsese’ye ise dört Oscar adaylığı getirmişti.

Di Caprio Oscar heykelciğini evine götürmeyi başaramasa da, Scorsese “Köstebek” ile “En İyi Yönetmen” Oscar’ının sahibi olmuştu. Leonardo Di Caprio, Beyaz Şehirdeki İblis’in sinema haklarını 2010 yılında almıştı. Dolayısıyla uzun süredir bekletilen bir projenin sonunda gerçeğe dönüştüğünü söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER