Manşetler

Lenovo yeni Android tableti Yoga Tablet ile daha iyi kullanım yolları sunuyor

Lenovo insanların tableti nasıl daha iyi şekilde kullanacaklarına kafa yordu ve sonuç olarak ortaya Lenovo Yoga Tablet çıktı. Bu tabletin kendine ait menteşeli bir ayağı bulunuyor.

lenovo-yoga-tablet-301013-2

Milano ve Los Angeles’ta aynı anda düzenlenen ve Los Angeles’taki etkinlikte Lenovo’nun yeni ürün mühendisi Ashton Kutcher’ın da sahne aldığı etkinlikte yepyeni bir tasarıma sahip Android tablet tanıtıldı.

Lenovo, daha iyi bir tablet kullanımı sunmak amacıyla tabletin bir kenarını yuvarlamış, bu da Yoga Tablet’i tıpkı diğer Yoga ürünleri gibi farklı formlarda kullanılabilen bir tablet hâline getirmiş. Bu tabletin kullanım için de tutuş, eğim ve stand olmak üzere üç farklı mod tanımlanmış.

Yoga Tablet’in yuvarlatılmış kenarı daha büyük bir pilin yerleştirilmesine olanak sağlıyor, böylelikle 18 saate varan bir pilde çalışma süresine ulaşılıyor. Ayrıca bu yuvarlak kenar entegre edilmiş ayak için de bir menteşe görevi görüyor.

Tutuş modu bir derginin tutulmasından ilham alarak geliştirilmiş. Aslında benzer bir tasarımı Sony’nin 2011 model Android tableti Tablet S’te de görmüştük. Sony de o zamanlar benzer şekilde katlanmış bir gazeteden ilham aldığını belirtmişti.

Lenovo Yoga Tablet Android 4.2.2 yüklü olarak gelecek. Ayrıca kullanıcı arayüzünde Lenovo’nun da dokunuşlarını göreceğiz. Tabletin içinde 1.2 GHz dört çekirdekli MTK işlemci ve 1 GB RAM bulunuyor. 16 GB dahili hafızaya ek olarak microSD kart yuvasıyla depolama kapasitesini daha da artırma fırsatı sunuluyor.

Tabletin arkasında 5 megapiksel kamera yer alırken önde de kendi fotoğrafını çekmeyi sevenler için ve video görüşme amaçlı 1.6 megapiksel kamera bulunuyor.

Lenovo Yoga Tablet’in 8 inç ve 10 inç olmak üzere iki farklı modeli bulunuyor. Aynı tasarıma ve kullanım modlarına sahip olan iki tabletin ekran çözünürlükleri de 1280 x 800 piksel olarak geliyor. Bu ürünler sırasıyla 249 ve 299 dolarlık ABD satış fiyatına sahip olacak. Ürünlerin ABD satışına bugün itibarıyla başlanacak, gelecek ay Avrupa piyasasına çıkış da gerçekleşecek.

İlgili >>Lenovo

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER