Teknoloji

Lenovo Yoga ANC kablosuz kulaklıkla yüksek ses kalitesi vadediyor

lenovo yoga anc

Microsoft geçtiğimiz ekim ayında Surface ailesi altında kendi kablosuz kulaklığını çıkarmıştı. Yazılım devinin bu yaklaşımı başka şirketlere de örnek olmuşa benziyor. Bu şirketler arasında Lenovo da yer alıyor. Lenovo Yoga ANC adını taşıdığı kablosuz kulaklığını 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2019) gözler önüne çıkardı.

Kulak üstü bir model olan Yoga ANC’de hem hibrit aktif hem de elektronik gürültü önleme özelliğine sahip mikrofonlar bulunuyor. Böylelikle kulaklıkla yapılan görüşmelerde karşı tarafa arka plan gürültüsünün gitmesi engelleniyor. Kulaklığın üstündeki butonlar ise sesle kontrol gibi özelliklere ve ses yüksekliğini ayarlama imkanına hızlı biçimde erişim imkanını veriyor.

Lenovo yeni kulaklığındaki Smart Voice Pickup isimli özellik sayesinde kullanıcılara konferans görüşmelerinde ve Skype sohbetlerinde daha iyi ses kalitesi sunulacağının altını çiziyor. Şirket bu özelliğin müzik dinlerken kullanılabileceğini hatırlatmayı da ihmal etmiyor. Yoga ANC’nin ses deneyiminin vaatleri Lenovo tarafından “kapsayıcı eğlence veya odaklı üretkenlik için” şeklinde tanımlanıyor.

lenovo yoga ancDolby imzalı ses sürücüleri barındıran ve yüksek kaliteli ses vadeden Yoga ANC, henüz pil ömrü konusunda bilgi vermiş değil. USB-C girişi barındıran ve Bluetooth 5 desteği sunan kulaklık, katlanabilir tasarımı sayesinde çanta içinde rahatlıkla taşınabilecek gibi görünüyor. Kulak bölümlerinin üstündeki alüminyum kaplama ise Yoga ANC’ye daha şık bir görünüm kazandırıyor.

Lenovo Yoga ANC ne zaman satışa çıkacak, fiyatı ne kadar?

Lenovo Yoga ANC haziran ayında Avrupa’da satışa sunulacak. Kulaklığın fiyat etiketinde 158 avro yazacak. ABD’de ise temmuz ayından itibaren 170 dolar ödeyerek kulaklığı satın almak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER