Teknoloji

Lenovo Yoga AIO 7 telefonlar için döndürülebilir ikinci ekran işlevi görecek

lenovo yoga aio 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Lenovo Yoga AIO 7 adını taşıyan 27 inç büyüklüğünde 4K çözünürlüklü ekrana sahip yeni masaüstü bilgisayarını tanıttı. Bilgisayarın en dikkat çekici yönü ise ekranın 90 derece döndürülebilmesi ve dikey vaziyette kullanılabilmesi oluyor. Bu yıl içinde piyasaya çıkacak AIO 7 için henüz bir fiyat açıklanmış değil.

Kullanıcılar akıllı telefonlarının ekranlarını 27 inçlik dönen monitöre kablosuz olarak bağlayabilecek. Bunun için telefonun DLNA, AirPlay, Miracast veya LElink teknolojilerinden birini desteklemesi gerekiyor.

Dikey videolar sosyal medyada yaygınlaştığı için dönen ekranlı tasarımlar da popüler hâle gelmiş durumda. Dolayısıyla AIO 7’nin dikey video ve fotoğraf düzenleyen içerik yapımcıları için doğru bir cihaz olacağı söylenebilir. AIO 7’nin büyük ekranda TikTok keyfi için de uygun bir araç profili çizdiğini belirtmekte fayda var.

Masaüstü bilgisayar AMD’nin Ryzen 6000 işlemcileriyle geliyor. AMD Radeon RX 6600M ekran kartı da opsiyonel seçenekler arasında yer alıyor. Kullanıcılar AIO 7’yi USB-C kablosuyla dizüstü bilgisayara bağlayabiliyor ve aynı aksesuarlarla iki cihazı birden kontrol edebiliyor.

Lenovo Yoga AIO 7 türünün ilk örneği değil. Ancak döndürülebilir ekran deneyiminin her şeyin tek bir yerde toplandığı bir cihazda sunulmasının ilginç bir tercih olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER