Teknoloji

Lenovo yeniden yapılanma planı çerçevesinde 3 bin 200 çalışanıyla yollarını ayıracak

lenovo-logo-mwc-2015

Lenovo Başkanı ve CEO’su Yang Yuanqing, şirket içindeki verimi artırmak adına 3 bin 200 çalışanla yollarını ayıracaklarını açıkladı. Açıklanan rakam, Lenovo’nun üretimde çalışmayan iş gücünün yüzde 10’una, toplam iş gücünün ise yüzde 5’ine tekabül ediyor. Lenovo çalışanlarına birinci çeyrek finansal sonuçlarıyla birlikte bir e-posta gönderen Yuanqing, şirketin aşması gereken iki zorluk olduğunu belirtti. Bu zorlukların ilkini düşüşteki PC pazarında yenilenme ihtiyacı olarak niteleyen Lenovo CEO’su, gelecekteki büyüme için mobil ve kurumsal iş kollarının yeniden yapılandırılması ihtiyacını da ikinci görev olarak tanımladı.

Yang Yuanqing’e göre, Lenovo’nun mobil pazarda büyüme hızını artırması için Lenovo ve Motorola’nın tamamlayıcı güçlerini koz olarak kullanması gerekiyor. Lenovo CEO’su ürün portföyünde de sadeleştirme ve yenilik yapılabileceğini belirtirken, cihaz sayısının azaltılabileceğini sözlerine ekledi.

Yuanqing, PC pazarındaki paylarını yüzde 20.6’dan yüzde 30 civarına çıkarmaları gerektiğini ve maliyetleri azaltırken verimliliğin artırılması için çalışılacağını belirtti.

Lenovo CEO’su Yang Yuanqing, gerekli değişikliklerin mümkün olduğunca kısa sürede yapılacağını ifade ederken, risk altındaki pozisyonlara ilişkin detaylara girmedi. Lenovo, mali yılın ilk çeyreğini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3’lük gelir artışıyla 10.7 milyar dolar gelirle tamamladı. Ancak şirketin kârı yüzde 51’lik düşüşle 105 milyon dolara geriledi. PC pazarındaki genel düşüşün ve Çin mobil pazarındaki yüksek rekabetin kârdaki düşüşte etkili olduğunu belirten Lenovo, sonuçları “olumlu” bulduğunu açıkladı.

İLGİLİ HABERLER