Teknoloji

Lenovo yeni dizüstü bilgisayarlarını ve ThinkPad tabletini tanıttı

Lenovo Z51
Lenovo Z51

Lenovo bir çift yeni orta sınıf dizüstü bilgisayarının duyurusunu gerçekleştirdi. 15 inç ekranlı ve 499 dolardan başlayan yurt dışı satış fiyatlarıyla sunulacak olan Lenovo Z51, Intel’in RealSense 3D kamerayı da opsiyonel bir özellik olarak sunuyor.

RealSense teknolojisi biri geleneksel, biri kızıl ötesi kamera biri de kızıl ötesi lazer olmak üzere üç farklı lensten oluşuyor; bunlar sayesinde derinlik ölçülüyor, kullanıcılara dizüstü bilgisayarlarını el hareketleriyle kontrol etme, ayrıca 3D baskı için nesneleri tarama imkanı sunuyor. Kamera sisteminin eklenmesiyle birlikte maliyet 100 dolar kadar artıyor. Windows 8.1 ile yüklü olarak satışa sunulan Z51 için bu yaz itibarıyla Windows 10 güncellemesi de ücretsiz olarak gelecek. Kullanıcılar yüzlerini şifre gibi kullanarak bilgisayara kullanıcı girişi yapabilecek.

 

Z51 ve 14 inç ekranlı, RealSense seçeneğini sunmayan Z41’in geri kalan diğer teknik özellikleri standart düzeyde görünüyor. Her iki dizüstü bilgisayar da 16 GB RAM, beşinci nesil Intel Core i7 işlemci, 1080p çözünürlüklü ekran, 1 TB’ye kadar depolama alanı, sabit disk sürücü veya katı durum diskli hibrit seçenekler mevcut. Ne yazık ki, Lenovo her iki cihaz için sadece en üst düzeydeki teknik özelliklere ve en düşük başlangıç fiyatlarına ait bilgileri paylaşmış. Bu da hangi konfigürasyonların mevcut olduğunu kestirmeyi zorlaştırıyor. Ne var ki, RealSense teknolojili, 8 GB RAM ve i5 işlemcili Z51’in yurt dışı satış fiyatının 599 dolar olduğu belirtilmiş.

Lenovo ThinkPad 10
Lenovo ThinkPad 10

Ayrıca Çinli şirket Pekin’de düzenlediği Lenovo Tech World etkinliğinde ThinkPad 10 da gösterildi. Lenovo’nun yeni nesil iş tableti olarak nitelendirilen bu 10 inç ekranlı Windows 10 cihazında 128 GB dahili depolama alanı, bir çift klavye aksesuarı da sunuluyor. Dört çekirdekli Intel Atom işlemciden güç alan bu tablet 10 saate kadar çalışma ömrü sunuyor. 549 dolarlık yurt dışı başlangıç fiyatına sahip olan ThinkPad 10’un klavye aksesuarı 110 dolara satılıyor.

İLGİLİ HABERLER