Teknoloji

Lenovo ve SoftBank Japonya için Windows 10 telefonu hazırladı

lenovo windows 10 softbankWindows 10 Mobile’ın tamamen Microsoft’un tekelinde bir platform olduğu düşünülse de, bu yaklaşımı değiştirecek çeşitli adımlar da atılıyor. Japonya’nın en önemli mobil operatörlerinden SoftBank ile işbirliğine giden Lenovo Windows 10 Mobile işletim sistemli ilk telefonunu bu ülkede piyasaya sürecek.

SoftBank 503LV adını taşıyan akıllı telefon, önümüzdeki ekim ayında satışa sunulacak. 720p çözünürlüğünde 5 inç ekrana sahip cihazda 1.5 GHz sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 617 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 32 GB depolama alanı ve 3 GB RAM eşlik ediyor. microSD ile depolama alanının üstüne 128 GB daha eklenebiliyor. 8 megapiksel çözünürlüklü arka kamerayı 5 megapiksel ön kamera tamamlıyor. Telefon ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 2250 mAh kapasiteli pilinden alıyor.

Lenovo Windows 10 Mobile telefonuyla Japon iş dünyasını hedefliyor

SoftBank 503LV öncelikli olarak profesyonel çalışanlara ulaşmayı hedefliyor. Bu telefonun göreceği ilginin Lenovo’nun Windows 10 Mobile cihazlarını Japonya’daki bireysel kullanıcılara ulaştırma kararını etkileyeceği belirtiliyor. Microsoft’un Japonya’nın mobil pazarında tutunması pek kolay gözükmese de, işlerin nasıl gelişeceğini daha iyi görmek için ekim ayını beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER