Teknoloji

Lenovo ve Qualcomm 5G’yi dizüstü bilgisayarlara getiriyor

lenovo 5g

Lenovo ve Qualcomm, Tayvan’da düzenlenen Computex 2019‘da dünyanın 5G bağlantı desteğine sahip ilk dizüstü bilgisayarını tanıttı. Bu dizüstü bilgisayarın kalbinde Qualcomm’un Snapdragon 8cx platformu yer alıyor. Söz konusu dizüstü bilgisayarın varlığı 2019 Mobil Dünya Kongresi‘nde (MWC 2019) açıklanmıştı. Computex 2019’da ise bu dizüstü bilgisayarın kapasitesi konusunda ipucu veriyor.

Project Limitless” (Sınırsız Proje) olarak anılan dizüstü bilgisayar, Qualcomm’un Snapdragon 8cx 5G platformunu taşıyor. Snapdragon 8cx, yerleşik 5G bağlantısını sunan ve 7 nm. mimarisiyle inşa edilen ilk platform olma özelliğine sahip.

Lenovo’nun PC İş Grubu’nun kıdemli başkan yardımcısı Johnson Jia, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Snapdragon 8cx 5G platformu üstüne inşa edilen Lenovo’nun 5G destekli cihazları; ultra düşük gecikme, etkileyici performans, pil ömrü ve 5G bağlantıyla çalışma ve eğlence anlayışımızı değiştirecek.”

Project Limitless, Snapdragon 8cx’in gelişmiş performansından yararlanacak. Dizüstü bilgisayarın pil ömrü ve bağlantı özelliklerinin de Snapdragon işlemcili diğer cihazların önünde olacağı belirtiliyor. Bu da uzun pil ömrü ve son derece hızlı 5G bağlantısıyla insanların PC kullanımı alışkanlığının değişebileceği anlamına geliyor.

Lenovo ve Qualcomm, henüz Project Limitless hakkında fiyat ve çıkış tarihi gibi detayları açıklamış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER