Teknoloji

Lenovo’nun yeni ThinkVision monitörleri USB-C PD ile 140W güç pompalayabiliyor

lenovo thinkvision

Lenovo Mini LED teknolojisini kullanan iki yeni 4K monitörünü duyurdu. Bu yeni ürünler, güzel bir ekran isteyen, ancak zorlu oyunları oynamayanlar için çok ilginç seçenekler gibi görünüyor. 27 inç ThinkVision P27pz-30 ve 31,5 inç P32pz-30, 1.152 karartma bölgesi, çok sayıda bağlantı noktası ve hatta bir dizüstü bilgisayara 140 W güç gönderme potansiyeline sahip. Mini LED monitörlerin, Ağustos 2023’te yurt dışında piyasaya çıktıklarında her ikisinin de 2.000 doların oldukça altına fiyatlardan satılması bekleniyor.

Lenovo’nun konuyla ilgili basın bültenine göre, monitörlere, 40Gbps veri ve video aktarımını işleyebileceği belirtilen tek bir USB-C kablosuyla bağlanabilirsiniz. 60 Hz’de çalışan bir 4K monitör için bu çok fazla ve aslında Lenovo iki monitörü zincirleme bağlayabileceğinizi söylüyor. Bu, bir Thunderbolt / USB 4 monitör için oldukça standart bir şey sayılır, ancak monitörlerin bir dizüstü bilgisayara 140 W’a kadar güç sağlama konusundaki alışılmadık yeteneği ile eşleştirildiğinde bu, çok daha ilginç hâle geliyor. Bu sayede teoride, tek bir USB-C kablosunu takabileceğiniz ve birden çok monitör, geniş bir USB hub ve en fazla seviyede gücü isteyen dizüstü bilgisayarlar için yeterli güce sahip olabileceğiniz anlamına gelir.

140W değerinin teoride olmasının nedeni, bugün piyasada USB üzerinden bu kadar yüksek miktarda gücü kaldırabilen pek dizüstü bilgisayar bulunmamasıdır. Apple’ın birinci sınıf 16 inç MacBook Pro’su, 140 W’lık bir güç adaptörü ile birlikte gelir, ancak bu değeri yalnızca MagSafe kullandığınızda elde edebilirsiniz. Standart bir USB kablosu üzerinden 100 W ile sınırlısınız.

Ne var ki, Apple’ın MagSafe kablosu veri taşımaz. Bu nedenle Lenovo’nun bu monitörünü satın alacak MacBook Pro sahiplerinin bile önünde iki seçenek olacaktır: Tek bir USB-C kablosunu kullanarak 100 W güç, video ve veri bağlantısını buradan sağlamak veya 140W güç için MagSafe portu üzerinden prize veya monitöre bağlayıp görüntü aktarımı için ayrı bir HDMI veya DisplayPort kablosu kullanmak.

lenovo thinkvision

Ancak bir dizüstü bilgisayar USB Power Delivery 3.1 üzerinden (bu protokol 240 W’a kadar güç aktarımına izin verir) daha iyi biçimde yararlanırsa, ThinkVision monitörler burada da ihtiyaçlara çoğu mevcut monitör seçeneğinden daha iyi biçimde cevap verecektir. Apple Studio Display 96 W’a, HP Z40c ise 100 W’a kadar güç çıkışı verebiliyor.

USB-C bağlantısı veya yüksek güç çıkışı üzerinden şarj ile ilgilenmeseniz bile, Lenovo’nun bu monitörleri yine de oldukça etkileyici bir bağlantı noktası düzeni vadediyor. USB 4 bağlantı noktasına ek olarak, monitörlerde iki HDMI 2.1 bağlantı noktası da bulunuyor. Ayrıca iki adet DisplayPort 1.4 konektörü (biri giriş için, biri çıkış için), dört adet 10 Gb/sn USB-A bağlantı noktası, Gigabit ethernet, bir adet USB-C yukarı yönlü akış bağlantı noktası ve akıllı telefon gibi cihazları 15W güç çıkışı ile şarj edebilen ayrı bir USB-C portu ve kulaklık veya diğer ses kaynakları için 3.5mm’lik jak da mevcut.

Bir ekranla iki bilgisayar kullanmak isteyenler için KVM özelliği de mevcut. Öte yandan standın eğme, döndürme, yatay kaydırma ve yükseklik ayarları var. Lenovo’nun teknik özellikler tablosu bu monitörlerden tipik olarak yaklaşık 600 nit parlaklık bekleyebileceğinizi söylüyor. Ancak monitörler 1200 nit tepe parlaklık kapasitesine sahip. Ayrıca şirket, Adobe RGB renk gamının yüzde 99’unu kaplayan renkleri yeniden üretmede oldukça iyi olacaklarını dile getiriyor. 27 inçlik model DCI-P3 gamının yüzde 99’unu kapsarken, 31,5 inçlik model yüzde 98 ile sınırlı kalıyor.

lenovo thinkvision

Lenovo, Mini LED monitörlerin fiyatlarının ciddi şekilde düşmesi eğilimini takip ediyor. Bu teknolojiyi kullanan önceki 27 inçlik monitörlerinden birinin fiyatının, Asus ve Samsung’un aynı teknolojiyi kullanan diğer ekranlarınkine benzer biçimde 2.399 dolardı. Bu arada ThinkVision P32pz-30 de, 1599 ABD dolarından satışa sunulacak. Lenovo’nun basın bülteninde 27 inçlik model için fiyatların “çok yakında” açıklanacağı listelenirken, Ars Technica’ya göre, basın bülteninin eski bir sürümünde bunun fiyatının 1.699 avro (yaklaşık 1.800 dolar) olacağı belirtilmişti. göre Ars Teknik. Çoğu zaman olduğu gibi, 4K çözünürlüğü daha kompakt boyutlarda istiyorsanız, daha fazla ödemeniz gerekecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER