Teknoloji

Lenovo’dan Microsoft Teams destekli özel monitör: ThinkSmart View Plus

lenovo thinksmart view plus

Lenovo’nun 2.345 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olan yeni ThinkSmart View Plus monitörü, Microsoft Teams için tasarlanmış tam donanımlı bir video konferans ekranı olma özelliğini taşıyor. Hepsi bir arada ekran niteliğini taşıyan bu monitörün 27 inç 1080p ekranı üzerinde yerleşik bir 4K web kamerası (otomatik çerçeveleme destekli) ve altında iki adet 5W hoparlör ve dört mikrofon bulunan bir ses çubuğu bulunuyor. Daha modern bir çağın tercih edilen konektörü olan USB-C ile her şeye bağlanabilirsiniz.

Ancak ThinkSmart View, bağımsız bir video konferans cihazı olarak kullanıldığında daha ilgi çekici bir hâl alıyor. Lenovo’nun teknik özellikler sayfası, bunun Android çalıştırdığını ve bir Qualcomm işlemci tarafından desteklendiğini söylüyor. “Teams sohbetine, takvimine ve dosyalarına yerel erişim sağlarken aynı zamanda çalışanların cihaz aracılığıyla toplantılara katılmasına olanak tanır.” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz ifadeler yer alıyor. Bununla birlikte, Lenovo’nun basın açıklamasında Zoom veya Google Meet gibi diğer video konferans çözümleri için destekten söz edilmiyor.

İşlevsel olarak Lenovo’nun önceki ThinkSmart View’ına çok benziyor ancak akıllı ekrandan ziyade bilgisayar monitörünün form faktöründe ve potansiyel olarak onu ofislerde çok daha esnek yapıyor.

lenovo thinksmart view plus

Lenovo, yeni monitörün “çalışma masası, telefon kabinleri, yönetici masaları ve ev ofis kullanım durumları” için tasarlandığını söylüyor, ancak bunlardan ilk ikisinin en mantıklı olduğu yer olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin, bir ofiste ekstra bir masa olarak da kullanılabilen bir video konferans telefon kulübesini hayal etmek zor değildir. Lenovo’nun basın açıklamasında, oturumu kapattıktan sonra, bir kullanıcının “kişisel bilgilerinin cihazdan kaldırılarak güvenlik risklerinin en aza indirildiği” ifadesi de yer alıyor.

Diğer özellikler arasında bir Microsoft beyaz tahta uygulaması ve çizim için pasif bir stylus kalem desteği yer alıyor. Fiziksel bağlantı noktaları için ethernet, HDMI, bir DisplayPort girişi ve bir çıkış, iki USB-A konektörü, bir USB-C ve bir 3,5 mm kulaklık girişi listede yer alıyor.

Lenovo, ThinkSmart View Plus’ın 2023’ün ortalarında belirli ülke pazarlarında satışa sunulacağını söylüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER