Teknoloji

Lenovo ThinkPad X1 serisini küçük dokunuşlarla yeniliyor

Lenovo ThinkPad X1 Carbon

CES 2020‘nin kapıları henüz açılmasa da, şirketler burada sergileyecekleri ürünleri duyurmaya devam ediyor. Bu şirketlerden biri olan Lenovo, ThinkPad X1 serisi dizüstü bilgisayarlarına yaptığı küçük dokunuşları şimdiden kamuoyuyla paylaştı.

X1 Carbon ve X1 Yoga, son olarak geçtiğimiz ağustos ayında yenilenmişti. Dolayısıyla şirketin yaptığı son değişikliklerin çok büyük olmadığını belirtmek gerekiyor. ThinkPad X1 serisinin en yeni modelleri, Intel’in onuncu nesil Ice Lake işlemcileriyle yenileniyor. Bu işlemcilere eşlik edecek RAM seçenekleri de 16 GB’ye kadar uzanıyor.

Geçtiğimiz yılki modellerde 1 TB olan maksimum depolamama alanı ise 2020’yle birlikte 2 TB’ye yükseliyor. Klavyede de küçük değişiklikler yapan Lenovo, kullanıcıların sesli görüşmeleri tek tuşla başlatmasını veya bitirmesini sağlayan bir tuşu da klavyeye yerleştirmiş.

Ancak yapılan en büyük değişiklik olarak her iki model için de Lenovo’nun PrivacyGuard teknolojisini taşıyan, 500 nit parlaklık seviyesine sahip 1080p çözünürlüklü ekran seçeneğinin sunulması öne çıkıyor. Tıpkı HP’nin bir süredir cihazlarında yer verdiği SureView teknolojisi gibi, PrivacyGuard da dizüstü bilgisayarın ekranının kullanıcı dışındaki kişiler tarafından görülmesini engelliyor.

Lenovo ThinkPad X1 Yoga
Lenovo ThinkPad X1 Yoga

Lenovo daha önce PrivacyGuard teknolojisini ThinkPad serisinin T480s gibi daha pahalı modellerinde sunmuştu. İlk kez görece daha uygun fiyatlı olan X1 Carbon ve X1 Yoga modellerinde bu imkandan yararlanmak mümkün oluyor. Parlaklık seviyesinin 500 nit olması ise Lenovo’nun PrivacyGuard uyumlu ekranların önemli sorunlarından birine çözüm bulduğunu gösteriyor.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon ve Yoga ne zaman çıkacak?

X1 Carbon ve Yoga, birbirleriyle oldukça benzer özelliklere sahip. Lenovo’dan verilen bilgiye göre; X1 Carbon’da kullanıcılara 18,5 saatlik bir pil ömrü vadediliyor. X1 Yoga’da ise bu süre 15 saate iniyor.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon ve Yoga’nın kesin çıkış tarihleri henüz açıklanmış değil. Ancak ABD’de X1 Carbon 1499 dolar, X1 Yoga ise 1599 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER