Teknoloji

Lenovo ThinkPad ve IdeaPad ailelerinin yeni üyeleriyle orta sınıfı büyütüyor

lenovo thinkpad x390 yoga

Lenovo farklı kategorilerde ürünler geliştirse de, kendisine ün kazandıran bilgisayarları merkezde tutmaya devam ediyor. Çinli üretici, 2019 Mobil Dünya Kongresi‘ne (MWC 2019) de ThinkPad X ve T serilerinden ve IdeaPad ailesinden yeni dizüstü bilgisayarlara geldi. Lenovo ThinkPad ve IdeaPad ailelerinin yeni üyelerinin yanı sıra, kurumsal pazar için uygun fiyatlı iki dizüstü bilgisayar seçeneğini ve taşımaya uygun ThinkVision M14 USB-C monitörünü de Barselona’da sergiliyor.

Lenovo’nun MWC 2019 kadrosunun büyük kısmını orta segmentte konumlanan cihazlar oluşturuyor. Ancak bu cihazlarda daha üst segment modellerde bulunan gizlilik ekranı gibi özellikler de yer alıyor. Örneğin; ThinkPad X390, X390 Yoga, T490s, T490 ve T590 modellerinde HDR ve düşük güç tüketen ekran gibi seçeneklerin yanı sıra Wi-Fi 6 desteği bulunuyor. Buna ek olarak, ThinkShutter adını taşıyan web kamerası kapağı ve PrivacyGuard isimli ekran koruma teknolojisi ise gizliliğin de odak noktalarından biri olduğunu gösteriyor.

PrivacyGuard ekranın üstündeki kamerayı kullanarak bilgisayarın karşısındaki kişinin gözlerini izliyor. Kullanıcının gözünün ekranda olduğu anlaşıldığında PrivacyGuard arkadan başka bir kişinin ekrana bakıp bakmadığını denetlemeye başlıyor. Eğer başka bir kişinin ekrana baktığı anlaşılırsa, ekranın üstünde korkutucu bir yüz ikonu ortaya çıkıyor ve o kişinin baktığı noktayı gösteriyor.

Lenovo ThinkVision M14

ThinkVision M14 mobil monitör de Lenovo’nun MWC 2019 kadrosunun dikkat çekici üyeleri arasında bulunuyor. 14 inç büyüklüğündeki USB-C girişli ekran, hafif ve ince olmasının ötesinde USB-C girişi üzerinden bağlı olduğu dizüstü bilgisayara enerji aktarımı yapabilmesiyle de dikkat çekiyor. İki tarafında da soketler bulunan ThinkVision M14, dizüstü bilgisayarın iki tarafına da yerleştirilebiliyor ve ikinci ekran olarak kullanılabiliyor.

Lenovo IdeaPad S540

Lenovo ThinkPad serisinin yanında IdeaPad ailesinin yeni üyelerini de MWC 2019’da sergiliyor. Yeni IdeaPad modelleri C340, S340 ve S540 adını taşıyor. Üç model için de 13, 14 ve 15 inçlik ekran seçenekleri sunuluyor. Döndürülebilir ve dokunmatik ekranlı bir model olan C340’da Active Pen desteği de mevcut. S340 ve S540 ise ince tasarımları ve oldukça küçük ekran çerçeveleriyle dikkat çekiyor. Pembe ve mavi renk seçenekleri de bu modellerin cazibelerini artırıyor. IdeaPad ailesinin yeni üyeleri için Intel ve AMD işlemci seçenekleri bulunuyor. S340 için başlangıç fiyatı 370 dolar olarak belirlenirken; S540 için en az 730 dolar, C340 içinse 440 dolar ödemek gerekiyor. Lenovo 14e Chromebook Enterprise ve 14w Enterprise ise 279 ve 299 dolarlık yurt dışı satış fiyatlarıyla kurumsal kullanıcıları bekliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER