Teknoloji

Lenovo ThinkPad P1 ile profesyonellere en ince çözümünü sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lenovo thinkpad p1Lenovo güçlü cihazlara ihtiyaç duyan profesyonellere yönelik olarak hazırladığı iki yeni bilgisayarını gözler önüne çıkarttı. Söz konusu cihazlardan biri olan Lenovo ThinkPad P1, şirketin bugüne kadar geliştirdiği en ince ve en hafif iş istasyonu olma özelliğini taşıyor. 18.4 mm. kalınlığındaki ThinkPad P1, 1.8 kilogramın altında bir ağırlığa sahip.

Lenovo ThinkPad P1, klasikleşmiş ThinkPad tasarımını inceltilmiş bir kasanın yanı sıra üst sınıf donanım özellikleriyle sunuyor. Sekizinci nesil Intel Neon işlemciler de söz konusu üst sınıf donanım seçenekleri arasında bulunuyor.

ThinkPad P1’in hedef kitlesinde masaya bağlı kalmadan çalışması gereken profesyonel kullanıcılar bulunuyor. Kullanıcılarına donanım performansı gerektiren zorlu işleri ofisten uzaktayken yapabilmeyi vadeden Lenovo ThinkPad P1, 15.6 inç büyüklüğünde bir ekran taşımasına rağmen tartıda sadece 1.7 kilogram çektiği için ilk anda bir etki yaratmayı başarıyor. 15.6 inç ekran için Full HD ve 4K UHD dokunmatik seçeneklerinin sunulduğunu da belirtmek gerekiyor.

4K ekran seçeneğinde 400 nit parlaklık, yüzde 100 Adobe renk gamı ve 10 bit renk derinliği gibi özellikler bulunuyor. Bu da söz konusu ekran seçeneğini fotoğrafçılar ve görsel tasarımcılar gibi kreatif profesyoneller için uygun kılıyor. Sekizinci nesil Intel Neon işlemciye ise NVIDIA Quadro P2000 GPU, 64 GB’ye kadar RAM ve 4 TB’ye kadar SSD depolama alanı seçenekleri eşlik ediyor.

Lenovo ThinkPad P1, giriş seçenekleri bakımından oldukça zengin bir cihaz. 4’ü 1 arada SD kart okuyucusu, Thunderbolt 3, USB-A, HDMI 2.0, mini Gigabit Ethernet girişleri, kombo ses jakı ve akıllı kart okuyucusu taşıyan bilgisayarda kızılötesi kamera ve yüksek çözünürlüklü web kamerası da bulunuyor.

Lenovo ThinkPad P1 ile birlikte duyurulan P72 ise 17.6 inç ekranıyla tam anlamıyla bir masaüstü bilgisayar ikamesi olma özelliğini taşıyor. Depolama alanı seçenekleri 6 TB, bellek seçenekleri ise 128 GB DDR4 RAM’e kadar çıkan bilgisayarda 16 GB Intel Optane bellek de bulunabiliyor. ThinkPad P72’nin hedef kitlesinde ise gaz, otomotiv ve finans sektöründe çalışan profesyoneller bulunuyor.

Lenovo ThinkPad P1 1949, P72 ise 1799 dolardan başlayan fiyatlar karşılığında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER