Teknoloji

Lenovo’nun tasarım şefi klasik ThinkPad tasarımını tekrar canlandırmayı istiyor

lenovo-retro-thinkpad-konsept-260615-1

Lenovo’nun tasarımdan sorumlu başkan yardımcısı David Hill, şirketinin dizüstü bilgisayarları için gönlünde yatan tasarımı açıkladı. Mavi Enter tuşu, yedi sıralı klavye ve durum LED ışıklarının olduğu bir tasarımı istediğini söyleyen Hill, bu tarifiyle Lenovo’ya IBM’den miras kalan retro klasik ThinkPad tasarımını ne kadar sevdiğini ortaya koymuş oldu.

Hill, Lenovo’nun resmi blogunda yayınlanan yazısında “çok özel bir ThinkPad modeli” geliştirme arzusunda olduğunu ve kafasında oluşturduğu konseptin hem orijinal tasarım detaylarını kuvvetle koruduğunu hem de en son teknolojik ilerlemeleri barındırdığını belirtti.

lenovo-retro-thinkpad-konsept-260615-2

Geliştirdiği konsepti “retro ThinkPad” olarak tanımlayan Lenovo’nun tasarım şefi, konseptine dair görselleri paylaşmayı da ihmal etmedi. IBM’ın logosunun bulunduğu noktaya yerleştirilen çok renkli ThinkPad logosu, üst kısmı ses tuşları için boşluklu bırakılmış klavye ve kauçuk dokunuş, Hill’in “retro ThinkPad” konseptindeki nostaljik unsurlar arasında yer alıyor. Eski tasarımını ana hatlarıyla koruyan Mini Cooper’ın gördüğü ilgiye dikkat çeken Hill, orijinal ThinkPad tasarımının da insanlar üstünde aynı etkiyi yaratacak güce sahip olduğunu belirtti. Lenovo’nun tasarım şefinden gelen bu fikri hayata geçirip geçirmeyeceği ise henüz belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER