Teknoloji

Lenovo TAB3 serisi Android tabletlerini MWC 2016’da tanıttı

lenovo tab3 business 10

Lenovo, MWC 2016 kadrosunda tabletlere de önemli bir yer ayırmışa benziyor. Şirketin TAB3 olarak adlandırdığı yeni Android tablet ailesi, MWC 2016’da gözler önüne çıktı. TAB3 10 Business, barındırdığı kurumsal özelliklerle serinin en dikkat çekici üyesi olurken, TAB3 7 ve TAB3 8 de şirketin “aile dostu” şeklinde nitelediği seriyi tamamlıyor. Lenovo TAB3 serisinin her üç üyesi de önümüzdeki yaz satışa sunulacak.

TAB3 10 Business, söz konusu üç tabletin içinde en heyecan verici model olarak tanımlanabilir. Cihaz hem yazılımsal hem de donanımsal olarak ticari uygulamalar için optimize edilmiş durumda. Android for Work uygulamalarını ve Google Play’in kurumsal kullanıma yönelik uygulamalar içeren mağazasını barındıran tablette müşterilerle kullanım için bir Kiosk Modu da mevcut. TAB3 10 Business, sağlık ve eğitim amaçlı kullanıma uygun yetenekleri de bünyesinde topluyor.

lenovo tab3 business 10

IP52 seviyesinde toza ve suya dayanıklı olan tabletin ekranının üstünde Gorilla Glass 3 cam bulunuyor. Dört çekirdekli 1.3 GHz işlemci, 10 inç Full HD IPS ekran, 8 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera, 12 saatlik pil ömrü, çeşitli girişler ve Dolby Atmos ses teknolojisi akıllı telefonun diğer özellikleri arasında bulunuyor. Lenovo TAB3 10 Business’in sadece Wi-Fi bağlantılı modeli yurt dışında 199 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. LTE desteği de sunan modellerin fiyatları ise 249 dolardan başlayacak. Modeller arasındaki fiyat farklılığının bağlantı dışındaki nedenlerinden birisinin de RAM farklılığı olduğunu belirtmekte fayda var. Tablette kullanıcılara 2 ve 3 GB olmak üzere iki farklı seçenek sunuluyor.

lenovo tab3 8

Lenovo TAB3 serisinin diğer iki üyesi ise kurumlardan çok aileleri hedefleyen cihazlar niteliğinde. Bu cihazlardan biri olan TAB3 8’in önünde Dolby Atmos teknolojisine sahip iki hoparlör bulunuyor. Dört çekirdekli 1.0 GHz işlemci, 5 megapiksel arka kamera, 2 megapiksel ön kamera ve opsiyonel olarak sunulan 4G LTE bağlantısı da özellik listesinin diğer unsurları arasında yer alıyor.

TAB3 8 ve TAB3 7 modellerinde bulunan çocuk modu sayesinde ebeveynler cihazları çocuklarının kullanımına rahatlıkla bırakabiliyor. Çoklu kullanıcı modunun varlığı da tabletin tüm aile tarafından kullanımını kolaylaştırıyor. TAB3 8, 99 ve 149 dolarlık fiyatlarıyla önümüzdeki haziran ayında satışta olacak.

lenovo tab3 7

TAB3 8 ile neredeyse aynı özelliklere sahip TAB3 7, standart çözünürlüğe sahip 7 inç ekran barındırıyor. Bu cihaz da haziran ayında satışa sunulacak. Tabletin LTE özellikli versiyonunun fiyat etiketinde 129 dolar yazacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER