Teknoloji

Lenovo Smartband SW-B100 ile egzersiz bileklikleri dünyasına giriyor

lenovo-logo-180912

Herkes gibi Lenovo da giyilebilir sağlık ürünleri pazarından pay kapmak istiyor. Şirket bu amaç doğrultusunda geliştirdiği yeni ürünü Lenovo Smartband SW-B100’ün duyurusunu sessiz sedasız gerçekleştirdi. Aslında Fitbit Flex’e epey benzeyen bu cihazın resmi duyurusu yapılmadı, Lenovo bu ürünün duyurusunu web sitesinde yanlışlıkla açık etti.

Çinli şirketin cihaz için hazırladığı web sayfasında Lenovo Smartband’in sağlıklarına dikkat eden ve trend olmuş yeni teknolojik ürünleri takip eden gençleri hedeflediğini belirtme konusunda bir sakınca görmüyor.

lenovo-smartband-sw-b100-271014

Cihazın teknik özelliklerine bakıldığında, Lenovo Smartband’in diğer giyilebilir ürünlerdekine benzer çeşitli özellikler sunulduğunu görüyoruz. Adım sayısı, gidilen mesafe, yakılan kalori ve kalp ritmi gibi bilgilerin gösterimi yapılırken uyku takibi bu bilekliğin marifetleri arasında yer alıyor.

Lenovo Smartband SW-B100 bir Android Wear cihazı değil. Sadece bağlı olunan telefona gelen arama, yazılı mesajların ve ayrıca randevu kayıtlarının bildirimlerini ekranında gösteriyor. Üstelik ekranı o kadar küçük ki, yazılı mesajı saatten okumak da mümkün olmuyor. Ancak Lenovo bu cihaza ilgi çekici bir özellik eklemiş; SmartBand’i bilgisayarınızın yanına getirdiğinizde bilgisayarın kilidi otomatik olarak açılıyor.

Lenovo SmartBand SW-B100’ün ne zaman piyasaya çıkacağı ve ne kadar satılacağı henüz bilinmiyor. Bu cihazın hemen Türkiye’ye gelmesini beklememek gerekiyor. Ancak piyasaya çıktığı yerlerde, bu ürünü satın alan kullanıcıların turuncu ve mavi renk seçeneklerini bulacağını, ayrıca satın aldıkları takdirde Android ve iOS uygulamaları sayesinde bu işletim sistemiyle çalışan cihazlarla eşleme yapabileceğini biliyoruz.

İLGİLİ HABERLER