Teknoloji

Lenovo: Motorola Moto Z serisi güvende

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lenovo motorolaMotorola’nın Chicago’daki ofisindeki iş gücünde yüzde 50 oranında bir kesintiye gidileceğine ve Moto Z serisinin sonlandırılacağına dair haberler geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti. Ancak Moto Z serisi için sanal gerçeklik başlığı gibi yeni aksesuarların geliştirildiğine dair haberler de kafaları karıştırmıştı. Çatı şirketi Lenovo Motorola hakkındaki iddialara bir açıklamayla yanıt verdi.

Engadget sitesine gönderilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Lenovo olarak 2017’nin sonlarında küresel bir kaynak değerlendirme programını duyurmuştuk. Bu program çerçevesinde önümüzdeki çeyreklere yayılacak biçimde işten çıkarmalar gerçekleştirilecek. Ancak bu durumdan küresel iş gücümüzün yüzde 2’den küçük bir kısmı etkilenecek. Kısa süre önce gerçekleştirilen işten çıkarmalar da bu programın bir parçası. Chicago’daki Motorola operasyonunu küçültüyoruz. Ancak bu durum iş gücümüzün yarısını etkilemeyecek. Moto Z serisi de varlığını koruyacak.”

Lenovo Motorola ve Moto Z serisi hakkındaki spekülasyonlara noktayı koymuş gibi görünüyor. Daha önce internette dolaşan sızıntılar Motorola cephesinde bir değişimin beklenmediğini gösterse de, ortaya atılan iddialar kafaları karıştırmıştı. 2018 Mobil Dünya Kongresi’ni (MWC 2018) tabir-i caizse pas geçen Motorola’nın yeni Moto Z, G ve X serisi telefonlarını ne zaman tanıtacağı henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER