Teknoloji

Lenovo Motorola markasını tekrar kullanmaya başlıyor

lenovo motorola mwc 2016Şirketlerin marka politikalarında değişikliğe gitmeleri olağan bir durum. Ancak Lenovo Motorola markasının kullanımı konusunda biraz hızlı biçimde fikir değiştirerek kafaları karıştıracak gibi görünüyor.

Çinli üretici, Motorola Mobility’yi 2014’te Google’dan satın almıştı. Satın almanın ardından marka stratejisinde yeniden yapılanmaya giden şirket, Motorola yerine “Moto by Lenovo” veya “Moto” markasını kullanmayı seçmişti. Ancak marka yenilemenin ne kadar zorlu bir süreç olduğunu fark etmiş gibi görünen Lenovo, yeniden insanların aşina olduğu Motorola markasını kullanmaya hazırlanıyor.

Lenovo böylelikle büyük bir lokmayı yutmaya çalıştığını da kabul etmiş oluyor. Motorola markası eski gücünde olmasa da, hâlâ mobil cihaz pazarında belli bir ağırlığa sahip. Buna ek olarak, bazı ülkelerde Lenovo’nun akıllı telefon pazarında henüz ismini yerleştiremediği gerçeğini de unutmamak gerekiyor. Bütün bunlar birleşince Motorola markasının önemi daha iyi anlaşılıyor.

Lenovo Motorola markasıyla birlikte logosunu da kullanacak

Lenovo sadece Motorola markasını kullanmakla yetinmeyecek. Motorola’nın klasikleşmiş yarasa kanadı logosu da Çinli üretici tarafından kullanılacak. Şirketin uzun vadede Motorola’yı tüm akıllı telefonları için şemsiye marka olarak kullanmayı planladığı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Bu da Lenovo ve ZUK markalı akıllı telefonların yerini Motorola markalı telefonların alabileceği anlamına geliyor. Ancak şirketin bu sefer marka değişikliği konusunda daha dikkatli bir tavır takınması muhtemel görünüyor.

Lenovo’nun söz konusu değişimi kademeli biçimde gerçekleştirmesi bekleniyor. Örneğin, Motorola markasının kuvvetli olduğu ABD ve Brezilya gibi ülkelerde dönüşüm daha erken gerçekleşecek. Lenovo’nun daha güçlü olduğu Çin ve Rusya gibi ülkelere ise sıra daha sonra gelecek.

İLGİLİ HABERLER