Manşetler

Lenovo Moto Z ve Moto Z Play Türkiye’de satışa sunuluyor

lenovo moto zLenovo Moto Z’yi ve telefona farklı yetenekler kazandıran MotoMod isimli modüler bileşenleri geçtiğimiz aylarda tanıtmıştı. İlgiyle karşılanan Moto Z, Moto Z Play ve MotoMod’ları, Türkiye’de de satışa sunuluyor.

Moto Z, Moto Z Play ve MotoMod’ların Türkiye’ye gelişi için düzenlenen basın toplantısında konuşan Lenovo Türkiye Akıllı Telefon Kategorisi Ülke Müdürü Hakan Sökmen şu ifadeleri kullandı: “Lenovo olarak inovasyonlara verdiğimiz önem sonucunda Motorola yeniden doğdu. Moto, Lenovo’dan aldığı güçle akıllı telefon piyasasındaki taşları yerinden oynatacak ve yeni bir devir açacak. Akıllı telefon pazarı Türkiye?de yılda yaklaşık 12 milyonun üzerinde adet bir pazar ve senelik 6 milyar dolarlık bir değere ulaşıyor. Lenovo ise Ocak ? Eylül 2015 ve 2016 kıyaslamasında toplam Zincir Mağazalar Kanalında hem adetsel hem de cirosal olarak yüzde 402 ile en fazla büyüyen marka oldu. Şu an Türkiye’nin teknoloji marketlerinde en çok satılan 3.markası durumundayız. Kullanıcılar bu güne dek hep benzer tip akıllı telefonlar kullanmak zorunda kaldılar. Ama biz, kullanıcıların akıllı telefonlarının yetkinliklerini diledikleri gibi artırabilmeleri gerektiğine inanıyoruz.”

Basın toplantısında Moto Z telefonları ve MotoMod’ları hakkında bilgiler veren Lenovo Ürün Geliştirme Direktörü Christoph Janeba ise Moto Z ile Türkiye ve dünyada benzersiz ürünleri tüketicilerle buluşturmaktan mutlu olduklarını belirtti. MotoMod’ların kullanıcılara istedikleri telefonları tasarlama imkanını verdiğini söyleyen Janeba, Moto Z’nin dünyanın en ince telefonu olduğunu da bir kez daha hatırlattı.

Lenovo Moto Z, sadece 5.2 mm. kalınlığında bir kasaya sahip. 5.5 inç Quad HD AMOLED ekran, Qualcomm Snapdragon 820 işlemci ve 4 GB RAM de telefonun bileşenleri arasında yer alıyor. Dahili depolama konusunda ise 32 ve 64 GB olmak üzere iki farklı seçenek sunuluyor. microSD kart desteği sayesinde bu alan 2TB’ye kadar çıkarmak mümkün oluyor. Akıllı telefonun arkasında 13 megapiksel, önünde ise 5 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor.

lenovo-moto-z-291116-1Lenovo Moto Z Play ise 50 saatlik pil ömrü vaadiyle dikkat çekiyor. TurboPower özelliği sayesinde 15 dakika şarj ile 9 saatlik pil ömrüne kavuşan Moto Z Play, lazer odaklama özelliğine sahip 16 megapiksel çözünürlüklü bir kamera barındırıyor.

lenovo-moto-z-291116-3MotoMod’ların altında ise JBL ve Hasselblad gibi alanlarında uzmanlaşan şirketlerin imzası bulunuyor. JBL SoundBoost hoparlör ile Moto Z, yüksek ses ve kalitede müzik keyfi yaşatıyor. Insta-Share projektör modu ise Moto Z’yi 70 inç bir sinema ekranına dönüştürüyor. 2200 mAh kapasiteli Incipio offGRID ek batarya telefonun pil ömrüne 22 saat daha kazandırıyor. Hasselblad True Zoom ise 10x optik zoom’u ve Xenon flaşıyla fotoğraf kalitesini başka bir noktaya çıkarmayı vadediyor.

Lenovo Moto Z 2 bin 499 TL karşılığında satılıyor

Lenovo Moto Z’ye sahip olmak için 2 bin 499 TL ödemek gerekiyor. Moto Z Play’in fiyat etiketinde ise 1999 TL yazıyor. MotoMod’lar ise sırasıyla şu fiyatlarla satılacak: Insta-Share Projektör 899 TL, Hasselblad True Zoom 799 TL, JBL SoundBoost hoparlör 399 TL, Incipio offGrid ek batarya 299 TL, aksesuar kapaklar 49 TL.

İLGİLİ HABERLER