Teknoloji

Lenovo Moto Z’nin bükülmemesi için özel çaba sarfetmiş

lenovo moto z

lenovo moto ziPhone 6 Plus’ınn bükülebildiğine dair videoların ortalıkta dolaşmaya başladığı yaklaşık iki yıl öncesinden bu yana, neredeyse birçok akıllı telefon için bükülme testleri yapılır oldu. Hatta YouTube’a baktığınızda birçok akıllı telefon için hazırlanmış bükülebilirlik videolarını görebilirsiniz.

Bu durum üreticileri cihazlarını biraz daha sağlam yapmaya itiyor. Apple, iPhone 6S’i daha sağlam metalle üretmiş, böylelikle daha önceki nesil büyük ekranlı akıllı telefonunda görülen bükülme sorununun önüne geçmişti. Lenovo da ipince akıllı telefonu Moto Z için benzer bir bükülme endişesi yaşamış olmalı ki, üretici yeni amiral gemisi akıllı telefonunun bükülmemesi için bazı önlemler almış.

Moto Z gibi ince bir cihaz için bükülme skandalının yaşanabileceği ihtimalinden haberdar olan Lenovo, bu potansiyel sorunun önüne geçmek için eşsiz bir yöntem kullanmış. Uçak imalatında kullanılan seviyede paslanmaz çelikten yararlanan şirket, böylelikle rakiplerine göre yüzde 85 oranında daha yüksek bir sağlamlık yakalamış. Bu esnada cihazı mümkün olabildiğince hafif tutması da mümkün olmuş.

Beklendiği üzere, Moto Z’yi de bükmeye, kırmaya çalışanlar oluyor, ancak bunların sadece küçük bir kısmı başarıyla sonuçlanıyor. Kullanıcıların beklentilerini yeni bir cihaza aktarma konusunda başarılı sayılan bir şirket için bu sürpriz sayılmaz. Ancak bükülebilirlik konusunda yapılan çalışmalarda biraz da sosyal medyadaki ilginin rolü de olsa gerek. Her ne olursa olsun, kolay kolay bükülmeyen, pantolonların arka cebindeyken bile oturulduğunda sağlam kalan telefonlar görmek biz kullanıcılar için gayet memnuniyet verici.

İLGİLİ HABERLER