Teknoloji

Lenovo Mirage Solo ile Google’ın Daydream platformuna adım atıyor

lenovo mirage soloLenovo Mirage Solo adını taşıyan sanal gerçeklik başlığıyla Google’ın Daydream platformuna adım atıyor. Çalışmak için bir telefona ihtiyaç duymaması ise Mirage Solo’ya Daydream platformunda farklı bir konum kazandırıyor.

Mirage Solo’nun diğer Daydream sanal gerçeklik başlıklarından farkı, bununla sınırlı kalmıyor. “WorldSense” adını taşıyan takip özelliği, kullanıcıların sanal bir çevre içinde yürümesini sağlıyor.

Google bağımsız Daydream başlıklarını I/O 2017’de duyurmuştu. Şirket, etkinlikte bir prototip de sergilemişti. Mirage Solo, Google’ın vaatlerinin daha iyi görülmesini sağlıyor.

Qualcomm Snapdragon 835 VR platformu üzerine kurulu olan sanal gerçeklik başlığında 4 GB RAM bulunuyor. 7 saatlik bir pil ömrü vadeden Mirage Solo, tartıda 645 gram çekiyor. Bu da Mirage Solo’yu piyasadaki en ağır sanal gerçeklik başlıkları arasına yerleştiriyor. Samsung Odyssey ile aynı ağırlıkta olan Mirage Solo, Daydream View’in Pixel 2 telefonla birlikte ulaştığı 404 gramlık ağırlığı da büyük bir farkla geride bırakıyor. Mirage Solo’da 5.5 inçlik LCD ekran bulunuyor. Bu ekran göz başına 1440 x 1280 piksel çözünürlük sunuyor. 64 GB dahili depolama alanı ve microSD desteği de Mirage Solo’nun özellikleri arasında bulunuyor.

Mirage Solo, siyah ve beyazın buluştuğu tasarımıyla akıllara Samsung Gear VR’ı getiriyor. Baş bandı ise sanal gerçeklik başlığını Sony PlayStation VR ve Samsung Odyssey’e yaklaştırıyor. Cihazın ön tarafında bulunan iki kamera, hareket takibinde kullanılıyor. Söz konusu takip teknolojisi, Google’ın artık rafa kaldırdığı Tango programı çerçevesinde geliştirilmişti. Mirage Solo’nun tasarımında öncelik daha fazla sabitliğe verilmiş gibi görünüyor.

Lenovo’dan yapılan açıklamaya göre, Mirage Solo’nun hareket alanı 1,5 metrelik bir çapa sahip. Bu alan, HTC Vive gibi üst sınıf sanal gerçeklik başlıklarının hareket alanına kıyasla oldukça küçük. Yine de, bu alanın kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılaması öngörülüyor.

Lenovo Mirage Solo 2018’in ikinci çeyreğinde satışa sunulacak

Lenovo Mirage Solo, 2018’in ikinci çeyreğinde satışa sunulacak. Sanal gerçeklik başlığının nihai satış fiyatı açıklanmasa da, 400 doların altında bir rakamın belirleneceği ifade edildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER