Manşetler

Lenovo Legion Phone Duel 2 oyun telefonu tanıtıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Lenovo’nun yeni akıllı oyun telefonu bir süredir devam eden sızıntı ve paylaşımların ardından sonunda resmen gözler önüne çıktı. Legion 2 Pro adını taşması beklenen telefon, Lenovo Legion Phone Duel 2 ismiyle resmiyet kazandı.

Lenovo yeni oyun telefonunda da yatay kullanım odağından vazgeçmiyor. Toplam sanal ve fiziksel tuş sayısını sekize çıkaran Lenovo, böylelikle cihazın oyun kumandası hissiyatına biraz daha yaklaşmasını amaçlıyor.

Sekizli tuş takımında dört adet ultrasonik omuz tuşu bulunuyor. İki tuş arka panelde, iki sanal tuş da ekran üzerinde yer alıyor. Bu sekiz tuş, dokunuş örnekleme hızı 720 Hz olan ekranla da destekleniyor. Lenovo’dan yapılan açıklamada, tuş kurulumunun oyuncuların doğal tutuşuna uygun şekilde tasarlandığı ve yatay kullanımda daha fazla ve hızlı aksiyonu mümkün kıldığı belirtildi.

Lenovo’nun bu özellikleri desteklemek için gerekli teknik kadroyu da oluşturduğunu belirtmek gerekiyor. Akıllı oyun telefonunun kalbinde daha önce de açıklandığı gibi Qualcomm Snapdragon 888 işlemci bulunuyor. Orijinal Legion’daki 144 Hz ekran hızı da Legion Phone Duel 2’da değişmeyen unsurlardan biri. 6.92 inç büyüklüğündeki Full HD+ AMOLED ekranın HDR 10 desteği sunduğunu belirtmekte de fayda var. Telefonun kenarındaki açılır mekanizmaya yerleştirilen ön kamera, 44 megapiksel çözünürlüğe sahip.

lenovo legion phone duel 2Legion Phone Duel 2’nin en dikkat çekici özelliklerinden birisi de çift turbo motorlu fan sistemi. Bu sistem sayesinde daha uzun süreler boyunca oyun oynamak mümkün hâle geliyor. Telefonun işlemcisini de kasanın ortasına yerleştiren Lenovo, böylelikle telefon yatay modda kullanılırken sıcaklığın parmaklara olan etkisini minimize ediyor.

Lenovo Legion Phone Duel 2 5500 mAh pille geliyor

Lenovo Legion Phone Duel 2, ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5500 mAh pilden alıyor. İki USB-C girişi üzerinden doldurulan bu pil, 90W şarj hızını destekliyor. Lenovo’nun hem pil kapasitesini hem de şarj hızını artırdığını belirtmekte de fayda var.

Lenovo Legion Phone Duel 2, bu ay içinde Çin’de satışa sunulacak. Önümüzdeki ay ise Asya-Pasifik bölgesinde ve Avrupa’da telefonu bulmak mümkün olacak. Telefonun 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip versiyonu Avrupa’da 799 avro karşılığında satılacak. 16 GB RAM ve 512 GB depolama alanını isteyenlerin ise 999 avro ödemesi gerekecek.

İLGİLİ HABERLER