Teknoloji

Lenovo Legion akıllı telefon ihtimalini akıllara getiren ipucu

lenovo legion

PC üreticileri arasında Acer, Asus ve Lenovo’nun bir ortak noktası var. Bu şirketler HP ve Dell gibi diğer oyun bilgisayarları üreticilerinden farklı olarak Android telefonları da üretiyor. Şimdiye kadar Asus’un Republic of Gamers ve Acer’ın Predator markası altında oyun telefonu pazarına giriş yaptığını gördük. Her ne kadar bu pazar küçük olsa da, Lenovo’nun da Legion oyun markasıyla mobile girmesi için ortam müsait gibi görünüyor.

Oyun telefonlarını normal akıllı telefonlardan, en azından üst sınıf akıllı telefonlardan ayıran çizgi çok ince. Her iki akıllı telefon sınıfı da yüksek işlemci gücüne ihtiyaç duyuyor, hatta oyun telefonu olmayan telefonlarda bile çeşitli soğutma çözümlerinin bulunduğunu görüyoruz. Çoğu zaman oyun telefonları özelleştirilebilir ışıklarla, ek giriş kontrolleri, özel oyun performans modları ve biraz daha farklı tasarımlarıyla diğerlerinden ayrılıyor.

Lenovo da öyle ya da böyle, bu pastadan küçük bir pay isteyebilir. Çin’in sosyal ağı Weibo’da onaylı bir hesap üzerinden paylaşılan mesajda şirketin mobil oyunla ilgili ciddi planlarının olduğu belli ediliyor. Aslında paylaşım akıllı telefon planlarını belli etmiyor. Ancak şirketin oyun alanında, yazılım tarafında herhangi bir varlığının olmadığını dikkate aldığımızda, tüm ipuçları oyun odaklı bir akıllı telefon üzerinde yoğunlaşıyor.

Lenovo akıllı telefon pazarında aktif değil

Bu oyun telefonunun ne gibi özelliklere sahip olacağına dair birçok söylentinin bulunduğunu söyleyebiliriz. Şirket Motorola’yı satın aldıktan sonra bile akıllı telefon pazarında çok aktif sayılmaz. Hatta kendi ana vatanı Çin’de bile Huawei gibi uzun soluklu rakibi ve Xiaomi, Oppo ve Vivo gibi daha yeni rakipleri karşısında adı pek duyulmuyor.

Her ne kadar yazılım tarafında bir gelişmenin olma ihtimali düşük gibi görünse de, Lenovo’nun Legion oyun bilgisayarlarını Android cihazlarına bağlayıp ekosistemi genişletme konusunda bir adım atabileceğini de hesaba katmak gerekiyor. Belki de Legion oyun bilgisayarlarında oynanan oyunu Android telefona yayınlamak mümkün olabilir. Eğer telefon konusunda bir gelişme olursa, bunun işaretlerini yılın ilk aylarında görmek söz konusu olabilir.

İLGİLİ HABERLER