Teknoloji

Lenovo Flex 14 “ikisi bir arada” deneyimini uygun fiyatla sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lenovo flex 14Lenovo, 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) yeni dizüstü bilgisayarlarını görücüye çıkarttı. Yapay zekâ özellikleriyle dikkat çeken Yoga 730 ile üst segmentin isteklerine yanıt veren şirket, uygun fiyatlı bir cihaz arayanların da önüne bir seçenek çıkardı. Lenovo Flex 14, bütçesini zorlamadan “ikisi bir arada” deneyimini yaşamak isteyen kullanıcılara ulaşmayı hedefliyor.

Flex 14 ve Yoga 730 arasında pek çok benzerlik bulunuyor. Ancak bu benzerlikler genel olarak görsel boyutta kalıyor. Lenovo, fiyatı uygun seviyede tutmak adına Flex 14’ün bileşenlerinde bazı tavizler vermiş gibi görünüyor. İkisi bir arada formatındaki Flex 14, çadır veya tablet modlarında kullanılabiliyor. İşlemci seçenekleri ise Yoga 730’da da kullanılan sekizinci nesil Intel Core i7’ye kadar uzanıyor.

Kullanıcılar diledikleri takdirde Flex 14’te ayrık bir grafik işlemcisine sahip olabiliyor. Ancak bu cihazda en üst grafik işlemcisi seçeneği olarak Nvidia GeForce MX130 sunuluyor. 14 inç büyüklüğündeki ekranın çözünürlüğü için sununlan seçenekler ise 1080p’ye kadar çıkıyor.

Flex 14, Active Pen 2 desteği de sunuyor. Hatta cihazın kutusundan bir adet Active Pen 2 kalem de çıkıyor. Parmak izi tarayıcısı da bulunan dizüstü bilgisayar, Windows Hello özelliklerinden yararlanabiliyor. Dijital asistan desteği konusunda ise Flex 14’te Cortana dışında bir seçenek bulunmuyor.

Lenovo Flex 14, önümüzdeki nisan ayında satışa sunulacak. Dizüstü bilgisayar, yurt dışında 599.99 dolardan başlayan fiyatlarla raflarda olacak.

İLGİLİ HABERLER