Teknoloji

Lenovo Creator serisiyle güçlü donanım ihtiyacını karşılayacak

Lenovo Yoga Creator 7

Lenovo, Creator serisi dizüstü bilgisayarlarını CES 2020 öncesinde gözler önüne çıkardı. İki dizüstü bilgisayara bir masaüstü bilgisayar ve iki adet de monitör eşlik ediyor.

Serinin iki dizüstü bilgisayarından biri olan Yoga Creator 7, 15.6 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Onuncu nesil Intel Core i7 işlemciye sahip olan dizüstü bilgisayarda NVIDIA GTX grafik işlemci biriminin en yeni sürümü bulunuyor.

Dizüstü bilgisayarın IPS paneli, 1920 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip. 16 GB’ye kadar RAM ve 1 TB PCle SSD’ye kadar uzanan dahili depolama alanı seçenekleri de Yoga Creator 7’nin özellikleri arasında yer alıyor.

Sadece 1.77 cm. kalınlığındaki Yoga Creator 7’nin başlangıç ağırlığı 1.81 kilogram. Wi-Fi 6 desteğine sahip olan dizüstü bilgisayarda bir USB 3.1 Type-C girişi, iki adet USB 3.1 Type-A girişi, HDMI girişi ve SD kart yuvası bulunuyor. Thunderbolt 3’ün olmaması, göze çarpan eksikler arasında yer alıyor.

Arkadan aydınlatmalı klavye, parmak izi okuyucusu, nümerik tuş takımı, Alexa ve Cortana desteği, bir adet Dolby Atmos ve iki adet ekstra hoparlör de Yoga Creator 7’nin özellik listesini tamamlıyor.

Lenovo IdeaPad Creator 5
Lenovo IdeaPad Creator 5

Creator serisindeki bir diğer dizüstü bilgisayar olan IdeaPad Creator 5‘te de 15.6 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü bir ekran bulunuyor. İşlemci seçenekleri onuncu nesil Intel Core i7’ye kadar uzanan dizüstü bilgisayarda Nvidia’nın en yeni grafik kartı mevcut. 45 Wh kapasiteli bir pil taşıyan IdeaPad Creator 5’te 1.5W gücünde stereo hoparlörler mevcut.

Ethernet girişi bulunan dizüstü bilgisayarda HDMI girişi, iki adet USB Type-A ve bir adet de USB Type-C girişi yer alıyor.

Lenovo IdeaCentre Creator 5 güçlü donanım seçenekleriyle geliyor

Masaüstü bilgisayar seçeneği olan IdeaCentre Creator 5’te ise işlemci seçenekleri Intel Core i9’a kadar uzanıyor. NVIDIA GeForce RTX 2060 grafik kartı, 32 GB’ye kadar uzanan RAM ve 3 TB’ye kadar çıkan dahili depolama alanı seçenekleri de IdeaCentre Creator 5’te mevcut. Ancak masaüstü bilgisayarın çıkışı için ekim ayına kadar beklemek gerekiyor.

Lenovo, Creator ailesinde kullanıcılara iki adet monitör de sunuyor. 27 inç büyüklüğündeki Qreator 27 Monitor, 4K çözünürlüğe sahip. Yine 27 inçlik, 2560 x 1440 çözünürlüklü Q27h Monitor da kullanıcılarla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER