Teknoloji

Lenovo akıllı koşu ayakkabısı oyun kumandası olarak kullanılabilecek

lenovo akilli kosu ayakkabisi
Görsel: The Verge

Teknoloji etkinliklerinde sıra dışı prototiplerin tanıtılması artık bir geleneğe dönüşmüş durumda. Lenovo, San Francisco’da düzenlediği Tech World etkinliğinde ayakkabı tabanı üreticisi Vibram ile birlikte geliştirdiği akıllı koşu ayakkabısını görücüye çıkarttı. Intel Curie giyilebilir ürün yongası barındıran ayakkabı, standart fitness takip cihazlarının pek çok özelliğini yerine getirebiliyor.

lenovo akilli kosu ayakkabisi
Görsel: The Verge

Taraflar arasındaki çalışmanın bir yılı aşkın süredir devam ettiği belirtilirken, ürünün hali hazırda tamamlanmış bir prototipe dönüştüğü ifade edildi. Lenovo akıllı koşu ayakkabısı henüz son kullanıcıyla buluşmaya hazır olmasa da, spor ayakkabının giyilebilir ürün pazarı için makul bir seçim olduğunu belirtmek gerekiyor.

lenovo akilli kosu ayakkabisi
Görsel: The Verge

Lenovo’nun akıllı koşu ayakkabısı adım sayabiliyor ve yakılan kalori miktarını takip edebiliyor. Ayakkabının üç boyutlu yazıcıdan çıkarılan iç tabanı ise kişiselleştirilebiliyor. Ayakkabı kendisiyle aynı boyuttaki bir şarj paneliyle kablosuz olarak şarj edilebiliyor.

lenovo akilli kosu ayakkabisi
Görsel: The Verge

Lenovo akıllı koşu ayakkabısı prototipinin en dikkat çekici yönlerinden birisi de oyun kumandası olarak kullanılabilmesi. Ayakkabı, sonsuz koşu tarzındaki bir mobil oyun için kumanda işlevi görecek. Akıllı koşu ayakkabı prototipinin oyun kumandası fonksiyonu kulağa oldukça ilginç gelse de, bu fonksiyonun tam kapasite kazanması biraz zaman alacak gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER