Teknoloji

Lenovo 2012’nin HTC One serisinden ilham alan telefonlarla çıkışa hazırlanıyor

Lenovo’nun önümüzdeki yaz çıkarmayı planladığı akıllı telefonlara ait fotoğraflar sızdı. Fotoğraflara bakıldığında bu cihazların tasarım açısından HTC’nin One X ve One S akıllı telefonlarından esintiler taşıdığı görülüyor. HTC yepyeni akıllı telefonu HTC One ile birlikte daha farklı bir tasarım çizgisine kaymış olsa da, geçen yılın oldukça ilgi çekici tasarımları arasında yer alan One X’in çizgilerinin Lenovo S920 kod adlı cihaza ilham oluşturduğu anlaşılıyor.lenovo-s920-sizinti-110313

Söz konusu cihazın Lenovo K900 ile aynı teknik özellikleri taşıdığı, ancak ona göre biraz daha makul fiyat seviyesinden çıkacağı söyleniyor. 5.3 inç dokunmatik ekran, dört çekirdekli MediaTek MT6589 işlemci, tek LED flaşlı kamera Lenovo S920 için dillendirilen başlıca teknik özellikler arasında yer alıyor. Bu arada cihazın arkasında yer alan kameranının etrafını çeviren tepe görünümlü yapı da One X’teki arka kamera düzenini hatırlatıyor.

lenovo-s820-sizinti-110313

Lenovo S820 adını taşıyan diğer cihaz ise görünüş açısından HTC One S’ten izler taşıyor. Arkası tamamen açık renkli bir panelle kapatılan bu telefon Unwired View sitesinin belirttiğine göre öncelikle kadınları hedefliyor. Bu telefonda da dört çekirdekli MediaTek MT6589 yongaüstü sistemin yer aldığı iddia ediliyor.

Lenovo’nun geçmişteki faaliyetlerini göz önünde bulundurduğumuzda bu telefonların öncelikle Çin’de piyasaya çıkmasını bekleyebiliriz. Çinli şirketin şimdiye kadar Türkiye’de akıllı telefonlar bakımından aktif bir performans göstermediğini dikkate alırsak, bu telefonlar da Türkiye’ye muhtemelen giriş yapmayacaktır.

İlgili >> MyDrivers, SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER