Teknoloji

Leica’dan siyah-beyaz fotoğraf tutkunları için yeni makine: Q2 Monochrom

leica q2 monochrom

Leica Q2 Monochrom adını taşıyan yeni siyah-beyaz fotoğraf makinesini tanıttı. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Q2’nin farklı bir versiyonu olan Q2 Monochrome’da özel tasarlanmış 47.3 megapiksel tam kare monokrom sensör bulunuyor.

Yeni sensöre standart Q2’de olduğu gibi Summilux 28 mm f/1.7 ASPH lens eşlik ediyor. Bu lensin sabitliği esnekliğini sınırlıyor. Fotoğraf makinesinde nesnelere yakınlaştırma yapmak için özel kesme modları da bulunuyor. Ancak bu modda biraz çözünürlük kaybı yaşanabiliyor.

0.15 saniyede hedefe kilitlenebilen bir otomatik odaklama sisteminin bulunduğu Q2 Monochrom, tam çözünürlükle seri modda saniyede 10 kare fotoğraf çekebiliyor. Siyah-beyaz video çekmek isteyenler için ise Q2 Monochrom, 24 ve 30 fps’de 4K video kaydı yapılabiliyor. 24, 30, 60 ve 120fps 1080p video kayıt desteği de fotoğraf makinesinde mevcut.

Leica yeni kamerasının menülerinde de değişikliğe gitti ve siyah-beyaz fotoğraf formatıyla ilgisi olmayan seçenekleri arayüzden çıkardı. Kullanıcılara fotoğraflar için mavi, sepya ve selenyum olmak üzere üç filtre sunulurken; fotoğraf makinesinin diğer özellikleri Q2 ile örtüşüyor.

Leica Q2 Monochrom da şirketin diğer fotoğraf makineleri gibi yüksek bir fiyat karşılığında satılacak. Q2 Monochrom için  ABD’de 5995 dolar ödemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER