Teknoloji

Lego kendi katlanabilir tasarımıyla Samsung ve Huawei’ye meydan okuyor

lego fold

Katlanabilir telefonlar son birkaç haftadır teknoloji dünyasında manşetleri işgal etmiş durumda. Samsung‘un ilk katlanabilir telefonu Galaxy Fold‘u tanıtmasıyla başlayan bu rüzgar, birkaç gün sonra Huawei‘nin Mate X‘i gözler önüne çıkarmasıyla devam etmişti. Bu katlanabilir telefon furyası, teknoloji sektörü dışındaki şirketlere de ilginç pazarlama fikirleri vermiş gibi görünüyor. Bu şirketlerden birisi de ünlü oyuncak üreticisi Lego. Pop-Up Book isimli setini tanıtırken Samsung’a gönderme yaparak “Lego Fold” şeklinde bir isim kullanan şirket, Samsung’un pazarlama dilini başarılı bir şekilde kendisine uyarlamayı başarmışa benziyor.

Lego’nun paylaşımında kullanılan eğlenceli dil de ayrıca dikkat çekiyor. Şirket Pop-Up Book’un 5 inç büyüklüğündeki kapağının açıldığında 11 inçlik büyüklüğüne ulaştığını ve böylelikle Samsung Galaxy Fold’un 4.6 inçlik dış ve 7.3 inçlik iç ekranını geride bıraktığını belirtiyor. Kendi tasarımının pil konusunda sorun yaşamayacağını da belirten şirket, Pop-Up Book’un tasarımının asla bitmeyeceğinin de altını çiziyor.

 

Samsung’un estetik bakımından Lego’ya karşı bir avantajının olduğunu söylemek gerekiyor. Her iki üründe de katlanabilir plastik bulunsa da, Samsung Galaxy Fold’un dışı alüminyumla kaplanmış. Lego’nun ürününde ise ABS plastik kullanılıyor. İşlevsellik bakımından da Samsung’un katlanabilir tasarımı öne çıkıyor. Fiyat tarafında ise avantaj Lego’da gibi görünüyor. Galaxy Fold’un 2000 dolarlık fiyat etiketine karşı, Lego Fold için 69.99 dolar ödemek gerekiyor.

Lego Fold‘un veya gerçek adıyla Pop-Up Book’un katlanabilir telefon furyasından yararlanmak için oldukça akıllıca hazırlanmış bir pazarlama kampanyası olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER