Teknoloji

Lego Doctor Who için özel set üretecek

lego-doctor-who-050215

Televizyon tarihinin kült dizilerinden Doctor Who da kendine özgü bir Lego setine kavuşuyor. Lego tarafından yayınlanan videoda şirketin resmi bir Doctor Who seti üstünde çalışmaya başladığı açıklanırken, kararın alınmasında Doctor Who hayranlarının bu konudaki yoğun isteklerinin etkili olduğu belirtildi. Proje henüz tamamlanmadığı için ortada henüz resmi bir tasarım ve çıkış tarihi bulunmasa da, Lego projeye dair detayları daha sonra YouTube kanalı aracılığıyla paylaşacağının sözünü verdi.

Oyun sanatçısı Andrew Clark tarafından tasarlanan bir hayran versiyonunda Doctor Who ile birlikte Cybermen ve K-9’a ek olarak, Weeping Angels gibi daha yeni düşmanlar da görülüyor. Clark’ın oluşturduğu modellerden herhangi birinin nihai versiyonda yer alıp almayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Doctor Who Lego seti, şirketin halen devam eden Lego Ideas projesinin bir parçası olarak piyasaya sürülecek. Lego Ideas projesinde hayranlar potansiyel Lego setleri için oy verebiliyor ve bazı projeleri prodüksiyon zincirine dahil edebiliyor. Doctor Who seti üretmesi Lego’ya daha önce de teklif edilmişti.

Bugüne kadar önerileri geri çeviren Lego, gelen taleplere daha fazla karşı koyamamışa benziyor. Şirket Doctor Who setine ek olarak, Pixar animatörü Angus Lane tarafından önerilen Wall-E seti üstünde de çalışmayı sürdürüyor. Lego’nun Jurassic Park ve Yüzüklerin Efendisi: Minas Tirith setlerinin üretimini de değerlendirme altına aldığı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER