Şifre yöneticisi kullanmak isteyenler için LastPass önde gelen seçeneklerden bir tanesi. Yazılımın ücretsiz versiyonu kolay kullanıma sahip, aynı zamanda sunduğu çeşitli özellikler de para verip daha fazlasına sahip olma isteği uyandırıyor. Ne var ki, LastPass fiyatlarını iki katına çıkararak daha fazla işlev için paralı kullanıcı hâline gelmiş olan müşterilerini biraz üzdü.
LastPass Premium’un aylık 1 dolar olan ücreti 2 dolara çıkarıldı. Aynı zamanda işlevlerde de bazı küçük değişiklikler yapıldı. Paralı kullanıcılar Dropbox benzeri bir klasör üzerinden sınırsız sayıda nesnenin paylaşımını gerçekleştirebiliyordu. Ne var ki, bu özellik kaldırılarak yerine birden daha fazlasına paylaşıma izin veren şeklinde tanımlanan yeni bir özellik getirildi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple, katlanabilir iPhone Ultra için hedefi 10 milyona çıkardı

Galaxy Z Fold 8’e ilişkin yeni sızıntı birçok detayı ortaya çıkardı

Huawei İstanbul’daki yeni mağazasını Marmara Forum’da açtı

Galaxy S27 Ultra, selfie kamerasında iPhone 17’ye yaklaşabilir

iPhone 18 ve iPhone 18e, yeni Siri seslerini alamayabilir
Mevcut paralı kullanıcılar paylaşılmış klasör özelliğini kullanmaya devam edebilecek. Ancak aylık ücretleri hiç tartışmasız şekilde 2 dolara çıkacak. Kullanıcılar LastPass’in Facebook sayfasında alınan bu kararla ilgili üzüntülerini dile getirdi. Uzun zaman boyunca müşterileri olan Premium kullanıcıları düşündüklerini, fiyatı iki katına çıkararak çok güzel şekilde gösterdikleri şekilde yorumlar bıraktı. LastPass ise bu değişikliklerle ilgili olarak kendisini, yeni özelliklere yapılan yatırımın yansıması şeklinde savundu.
Değişiklik mevcut Premium kullanıcıları için haklı gözükmüyor. Sanki LastPass, servisten memnun olan ve ödeme yapmaya devam eden kullanıcılardan biraz daha fazla para koparmak istiyormuş gibi bir izlenim doğuyor. Ancak zamlı fiyat olan yıllık 24 dolarla bile, LastPass Premium alternatiflerinden daha ucuz olmaya devam ediyor.
Bu arada LastPass’in ücretsiz kullanıcıları mobil cihazlar arası eşzamanlama ve çift aşamalı kimlik doğrulama gibi özelliklerden de yararlanmayı sürdürüyor. Ancak acil durumlarda şifrelere erişebilecek üçüncü kişileri belirleme, sınırsız dosya paylaşımı gibi özellikler bundan böyle para karşılığında kullanılabilecek. Bu arada yakında çıkacak, çok lisanslı LastPass Families aile seçeneğiyse değişmeden kalıyor.
Günün Öne Çıkan Fırsatları








Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


