Teknoloji

LastPass Premium fiyatlarını iki katına çıkardı, kullanıcılarını üzdü

lastpass
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lastpass premiumŞifre yöneticisi kullanmak isteyenler için LastPass önde gelen seçeneklerden bir tanesi. Yazılımın ücretsiz versiyonu kolay kullanıma sahip, aynı zamanda sunduğu çeşitli özellikler de para verip daha fazlasına sahip olma isteği uyandırıyor. Ne var ki, LastPass fiyatlarını iki katına çıkararak daha fazla işlev için paralı kullanıcı hâline gelmiş olan müşterilerini biraz üzdü.

LastPass Premium’un aylık 1 dolar olan ücreti 2 dolara çıkarıldı. Aynı zamanda işlevlerde de bazı küçük değişiklikler yapıldı. Paralı kullanıcılar Dropbox benzeri bir klasör üzerinden sınırsız sayıda nesnenin paylaşımını gerçekleştirebiliyordu. Ne var ki, bu özellik kaldırılarak yerine birden daha fazlasına paylaşıma izin veren şeklinde tanımlanan yeni bir özellik getirildi.

Mevcut paralı kullanıcılar paylaşılmış klasör özelliğini kullanmaya devam edebilecek. Ancak aylık ücretleri hiç tartışmasız şekilde 2 dolara çıkacak. Kullanıcılar LastPass’in Facebook sayfasında alınan bu kararla ilgili üzüntülerini dile getirdi. Uzun zaman boyunca müşterileri olan Premium kullanıcıları düşündüklerini, fiyatı iki katına çıkararak çok güzel şekilde gösterdikleri şekilde yorumlar bıraktı. LastPass ise bu değişikliklerle ilgili olarak kendisini, yeni özelliklere yapılan yatırımın yansıması şeklinde savundu.

Değişiklik mevcut Premium kullanıcıları için haklı gözükmüyor. Sanki LastPass, servisten memnun olan ve ödeme yapmaya devam eden kullanıcılardan biraz daha fazla para koparmak istiyormuş gibi bir izlenim doğuyor. Ancak zamlı fiyat olan yıllık 24 dolarla bile, LastPass Premium alternatiflerinden daha ucuz olmaya devam ediyor.

Bu arada LastPass’in ücretsiz kullanıcıları mobil cihazlar arası eşzamanlama ve çift aşamalı kimlik doğrulama gibi özelliklerden de yararlanmayı sürdürüyor. Ancak acil durumlarda şifrelere erişebilecek üçüncü kişileri belirleme, sınırsız dosya paylaşımı gibi özellikler bundan böyle para karşılığında kullanılabilecek. Bu arada yakında çıkacak, çok lisanslı LastPass Families aile seçeneğiyse değişmeden kalıyor.

İLGİLİ HABERLER