Teknoloji

LastPass Families ile şifreler aile bireylerinin kullanımına açılıyor

LastPass veya 1Password gibi şifre yöneticileri tüm şifrelerin kaydını tutmak için mükemmel araçlar olma özelliğini taşıyor. Ancak bu servislerde açtığınız hesapları başkalarıyla paylaşırsanız ne olur? Örneğin, elektrik faturasını hem siz hem de eşiniz ödüyor, ya da bir film kiralama servisinde açtığınız hesabı başka aile bireyleri de kullanıyor. Bu durumlar için LastPass’in bir çözümü bulunuyor.

LastPass Families adı verilen yeni bir LastPass özelliği; şifreler, banka hesap bilgileri veya pasaport numaraları gibi kritik öneme sahip bilgileri güvenle depolayarak hayatı daha da kolaylaştırmayı hedefliyor.

Kayıt altında tuttuğunuz hassas bilgileri istediğiniz aile bireyiyle kolaylıkla paylaşabilirsiniz. Aile kullanıcıları da hesaba yeni üyeler ekleyip kaldırma imkanına sahip olacak. Ayrıca hangi şifrenin hangi kullanıcılarla paylaşılabileceği de seçilebiliyor. Böylelikle çocuklarınıza istediğiniz şifrelere erişim verirken kredi kartı bilgilerinizi onlardan saklamanız mümkün olacaktır.

LastPass Families en fazla altı aile bireyine kadar destek veriyor. Ayrıca şu anda ücretsiz olan standart LastPass ve ücretli LastPass Premium üyeliklerinin üstüne eklenen ayrı bir paralı servis olma özelliğini taşıyor. Bu yaz içinde faaliyete geçecek bu servisten, LastPass Premium üyeleri altı ay boyunca ücretsiz olarak yararlanma imkanı bulacak.

Ayrıca LastPass, servisi şimdiden denemek isteyen meraklı kullanıcılara da erken erişim fırsatı sunuyor. Şirketin web sitesinden kayıt yaptırarak erken deneme erişimini başlatmak mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER