Teknoloji

LastPass’ten açıklama; herhangi bir şifre dışarı sızmadı

lastpass

LastPass, AppleInsider tarafından bildirildiği üzere, kullanıcıların yetkisiz giriş denemeleri konusunda bilgilendirildiklerini belirttikten sonra, bir veri ihlali kanıtı olmadığını söylüyor. Parola yöneticisi uygulaması, hiçbir zaman güvenliğinin ihlal edilmediğini ve kullanıcıların hesaplarına kötü niyetli kişiler tarafından erişilmediğini iddia ediyor.

Bir LastPass kullanıcısı sorunu vurgulamak için Hacker News forumunda bir paylaşım oluşturduktan sonra, burada çeşitli şikayetler görülmeye başladı. Söz konusu kullanıcı LastPass’in, ana şifresini kullanarak Brezilya’dan bir giriş denemesi konusunda kendisini uyardığını iddia ediyor. Diğer kullanıcılar, benzer bir şey yaşadıklarını belirterek gönderiye hızla yanıt verdi. İlk paylaşımın sahibinin (@technology_greg) bir tweet’te belirttiği gibi, bazıları Brezilya’dan gelen bir kullanıcı girişi konusunda uyarılırken, diğer kullanıcı girişleri farklı ülkelere kadar takip edildi. Bu, anlaşılır bir şekilde, bir ihlalin gerçekleştiğine dair endişeleri artırdı.

LastPass’in sahibi olan LogMeIn’in küresel iletişim ekibi kıdemli direktörü Nikolett Bacso-Albaum, The Verge sitesine, kullanıcıların aldığı uyarıların “oldukça yaygın botla ilgili etkinliklerle” ilgili olduğunui üçüncü taraf hizmetlerin geçmişteki ihlallerinden kaynaklandığını söyledi. Yani LastPass’in herhangi bir kusuru bulunmuyor.

Basco-Albaum, “Hesaplara başarıyla erişildiğine veya LastPass hizmetinin başka bir şekilde yetkisiz bir tarafça ele geçirildiğine dair herhangi bir göstergemiz olmadığını unutmamak önemlidir.” dedi. “Bu tür etkinlikleri düzenli olarak izliyoruz ve LastPass’in, kullanıcılarının ve verilerinin korunmasını ve güvenliğini sağlamak için tasarlanmış adımları atmaya devam edeceğiz.”

LastPass’in güvenliği gerçekten ihlal edilmemiş olsa bile, burada var olan hesabınıza giriş yapmadan önce kimliğinizi doğrulamak için dış kaynakları kullanan çok faktörlü kimlik doğrulama ile hesabınızı güçlendirmek iyi bir fikir olacaktır.

İLGİLİ HABERLER