Teknoloji

LaCie Chrome çalışma masasına sanat getiriyor

lacie chrome

LaCie Chrome, harici disklerin tasarım bakımından gelebileceği en ileri noktalardan birini temsil ediyor. ABD satış fiyatı 1100 dolar olarak belirlenen harici katı hal diskinin tasarımında Neil Poulton’un imzası bulunuyor. Şirket, diski “Teknoloji uzmanları için bir kupa” şeklinde niteliyor.

Chrome için belirlenen fiyat etiketinin normalin fazlasıyla üstünde olduğunu da kabul etmek gerekse de, bu paranın karşılığının SSD okuma ve yazma hızı sayesinde biraz olsun alınabileceği söylenebilir.

LaCie tarafından yapılan açıklamada, Chrome’un iki saatlik 4K GoPro görüntüsünü bir dakikadan biraz daha uzun bir süre zarfı içinde işleyebilecek performansı gösterdiğine dikkat çekildi. Mimari ve üç boyutlu modelleme işlemlerini de daha hızlı biçimde gerçekleştirmeyi mümkün kılan LaCie’nin yeni katı hal diski, yüksek çözünürlüklü videoların düşük çözünürlüğe çevrilmeden işlenmesine de yardımcı oluyor.

LaCie Chrome, kullanıcılarına 1 TB gibi yüksek bir depolama alanı da vadediyor. Bu alanı sunan sıradan SSD disklerinin bile fiyat bakımından pek aşağıda olmadığını unutmamak gerekiyor. Tasarımı LaCie tarafından “Şaşırtıcı derecede vizyoner” olarak nitelenen Chrome, CES 2016’da benzerine pek rastlanmayan ürünler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER