Eğlence

LaCie 12big 96 TB videoyu 2600 MB/s hızla depolayabiliyor

lacie 12bigNormal kullanıcıların genelde Thunderbolt 3 bağlantısına ihtiyacı olmaz. Çünkü çoğu kullanıcı kısa zamanda çok yüksek miktarlarda  dosya göndermeyi gerektirecek bant genişliğini aramıyor. Ne var ki, özellikle video konusunda uzmanlaşmış ve işi video içerik üretimi olan kişiler için Thunderbolt 3 sınıfı bağlantılar hayati önem taşıyabiliyor. İşte LaCie tam da bu kişiler için çoğu durumda hayatlarını kurtarabilecek hızlı ve geniş kapasiteli bir depolama aygıtını tanıttı.

LaCie’nin yeni “12big” RAID depolama aygıtınında hem hız hem de kapasite ön plana çıkıyor. Video profesyonellerinin her yıl yakından takip ettiği NAB fuarında açıklanan yeni ürün 12 adet sürücü yuvasına sahip olan ve bu yuvalarda 7200 RPM’lik devasa Seagate sürücüleri barındıran büyük bir kutudan oluşuyor. Arkasında da Thunderbolt 3 portu yer alıyor.

lacie-12big-190416-3Kendi video kameralarına sahip olanların iyi bileceği RAID 5 konfigürasyonunda bu cihaz 96 TB’lık depolama alanı ve 2400 MB/s’ye varan transfer hızları sunuyor. RAID konfigürasyonunu oynayıp hız, kapasite ve güvenlik arasında ince ayarı bularak 2600 MB/s’ye kadar çıkmak da mümkün oluyor. Bu demek oluyor ki, yığınla sıkıştırılmamış 4K çekimini bu kutuda hızlı ve güvenli şekilde saklamak mümkün oluyor.

Thunderbolt 3 USB-C için Alternatif Mod özelliğini taşıdığından, 12big yeni nesil Type-C USB 3.1 destekli cihazlarla da çalışabiliyor, ayrıca bu cihazları kablo üzerinden şarj da ediyor. 12big’in USB 3.0 uyumlu olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

lacie-12big-190416-5LaCie’nin bu hızlı ve devasa depolama cihazı 12big önümüzdeki yaz satışa sunulacak. Fiyatı henüz açıklanmadı.

 

lacie-12big-190416-2

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER