Teknoloji

KVKK hackleme iddiaları nedeniyle Yemeksepeti ile ilgili inceleme başlattı

yemeksepeti siber saldırısı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), geçtiğimiz günlerde Yemeksepeti ilgili olarak ortaya çıkan ve sosyal medyada dile getirilen müşteri bilgilerinin çalındığına dair iddiaların sonrasında, şirket hakkında resen inceleme başlattı.

TRT Haber’in haberine göre kurul, “müşterilere ait kişisel verilerin ele geçirildiği, bu verilerin yayımlanması tehdidiyle ‘Yemeksepeti’nden fidye talep edildiği, bunun yerine getirilmediği için 20 bin kullanıcının kişisel verilerinin paylaşıldığı” yönündeki haberler üzerine inceleme başlattığını açıkladı. İddiaları ele alan, şirketin herhangi bir veri hırsızlığının tespit edilemediği yönündeki açıklamasının doğruluğunun tespitini yapacak.

Yemeksepeti müşteri bilgilerinin çalınması olayının perde arkası

Yemeksepeti, 16 Kasım tarihinde sosyal medya üzerinden paylaştığı bilgilendirme notunda, kötü niyetli bazı kişilerin, şirket ile ilişkilendirdiği ve kaynağı belli olmayan verileri yayımlama tehdidiyle şirkete ulaşarak fidye talebinde bulunduğu, Yemeksepeti sistemlerinde bir veri ihlali olup olmadığının uzman ekiplerce detaylı şekilde araştırıldığı ve herhangi bir veri hırsızlığının tespit edilemediği açıklamasını yapmıştı.

Yemeksepeti, hacklenme ve müşteri bilgilerinin çalınmasıyla ilgili olarak daha önce de gündeme gelmişti. Bu yılın başlarında şirket bir siber saldırıya uğramış ve 20 milyonu aşkın kullanıcının verilerinin ele geçirildiği ortaya çıkmıştı. Kişisel Verileri Koruma Kurulu, bu olayın ardından inceleme başlatmış ve açıklamasında bu siber saldırıdan dolayı 21 milyon 504 bin 83 kişinin etkilendiğini belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER