Teknoloji

Küresel TV satışları son çeyrekte rekor kırdı

Küresel TV satışları, 2020’nin üçüncü çeyreğinde “tarihi zirve” noktasını gördü. Tedarik zinciri analiz şirketi TrendForce’un paylaştığı verilere göre, bu dönemde dünya genelinde 62.05 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirildi. Söz konusu sayı; bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 12.9, bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 38.8 oranında artış gösteriyor. Dünyanın en büyük iki TV üreticisi olan Samsung ve LG, üçüncü çeyrekteki kârlarının bir yıl önce aynı döneme kıyasla artmasını beklediklerini açıkladı.

TrendForce, küresel TV satışlarındaki artış için iki noktaya dikkat çekti. Kuzey Amerika kıtasında insanların küresel koronavirüs salgını nedeniyle evlerinde daha fazla zaman geçirmelerinin satışları artırdığı belirtildi. Yılın ilk yarısına yetişmeyen ve üçüncü çeyreğe sarkan sevkiyatların da ortaya çıkan tabloda etkili olduğu ifade edildi.

Dünyanın beş büyük TV üreticisi de bu dönemde satışlarını artırdı. Grup içinde zirveye yerleşen ise yüzde 52.3 oranında bir artış yakalayan TCL oldu. Samsung’un satışları ise bir önceki yıla göre yüzde 36.4, bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 67.1 oranında arttı. LG’nin satışlarındaki yıllık artış oranı sadece yüzde 6.7 olsa da, bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 81.7 oranında büyüme sağlanması dikkat çekti.

küresel tv satışlarıKüresel TV satışları artsa da, TV endüstrisi için pembe bir tablo çizmek pek mümkün değil. TrendForce yıllık bazda bakıldığında 2020’de 2019’a kıyasla daha az sayıda TV satılmasını öngörüyor. Buna ek olarak, ekran paneli fiyatlarının artmasının da kâr marjını düşürdüğüne dikkat çekiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER