Manşetler

Konum izleme sorununu çözecek iOS 4.3.3 yakında geliyor

Eğer bir iPhone sahibiyseniz, akıllı telefonun sahiplerinin konum bilgilerini kendi içindeki yerel bir dosyada depoladığına dair gelişmelerden az veya çok haberdar olmalısınız. iPhone’un konum servisleri kapalı olsa bile konum kaydı tutmaya devam ediyor oluşu Apple tarafından da kabul edildi. Her ne kadar şirket iPhone’un kullanıcıların konumlarını kaydettiğini kabul etse de, bu bilgiyi kullanıcılarını izlemek için kullanmadığı konusunda garanti verdi ve çıkaracağı bir güncellemeyle bu hatayı düzelteceğini taahhüt etti.

Görünüşe göre, Apple’ın bahsettiği güncelleme çok yakında geliyor. BGR’nin ulaştığı bilgilere göre iOS 4.3.3 yazılımı iPhone’un kullanıcıları izlemeyi durdurmasını sağlayacak ve önümüzdeki iki hafta içinde çıkmış olacak. BGR bu işletim sisteminin bir kopyasını elde ettiğini ancak henüz telefona yüklemediğini iddia etti. Güncellemenin çeşitli sorunları çözmeyi amaçladığı da belirtiliyor. iOS 4.3.3’ün gelişiyle birlikte iTunes üzerinden iPhone’un yedeklenmesi sırasında artık konum veritabanı bilgisayara yedeklenmeyecek.

Güncelleme sözünü ettiğimiz konum veritabanının boyutunu da azaltacak. Ayrıca konum servisleri özelliği kapalıyken tüm konum servisleri veritabanının otomatik olarak silinmesini sağlayacak. Diğer düzeltmelerin arasında pil ömrü üzerinde yapılan iyileştirmeler ve iPod düzeltmeleri yer alıyor.

İlgili – BGR

İLGİLİ HABERLER