Windows 11’in Recall özelliği, PC geçmişinizi doğal dille aramayı kolaylaştırma iddiasıyla yola çıktı, ancak yeni bir güvenlik kanıtı bu vaadin etrafındaki soru işaretlerini yeniden büyüttü. Güvenlik araştırmacısı Alexander Hagenah’ın yayımladığı TotalRecall
Microsoft, Windows 11’de yerleşik uygulamalarda görülen Copilot butonlarını azaltmaya başladı. Şirketin Windows Insider kullanıcılarına sunduğu Not Defteri güncellemesinde Copilot düğmesinin kaldırıldığı ve yerine “yazma araçları” adlı yeni bir menünün getirildiği
Microsoft, Windows 11 içinde en sık kullanılan iki alanı, Hızlı Ayarlar paneli ile sağ tık menüsünü, daha kısa sürede açmak için çalışıyor. Windows Latest’in haberine göre şirket, bu iki bölümde görülen gecikmeyi azaltan değişiklikleri test
Microsoft, Windows 11 kullanıcılarının son günlerde karşılaştığı Başlat menüsü arama sorununu sunucu tarafında gerçekleştirdiği bir geri alma işlemiyle çözüme kavuşturduğunu duyurdu. 8 Nisan 2026 tarihinde devreye alınan bu düzeltme, özellikle
Microsoft, Windows 11 için geliştirdiği yeni “deneysel özellik anahtarları” (Feature Flags) sistemiyle işletim sistemindeki test aşamasındaki yeniliklerin kontrolünü doğrudan kullanıcılara bırakmaya hazırlanıyor. Son Insider sürümlerinde ortaya çıkan bu yenilik, ayarlar
Microsoft, cuma günü yayınladığı Windows 11 Insider Preview Build 26300.8155 sürümüyle uyumlu giriş cihazlarında dokunsal geri bildirim testini başlattı. Şirket, özellikle fare tarafında hissedilen küçük dokunsal efektleri doğrudan işletim sistemi deneyiminin içine yerleştiriyor. Böylece PowerPoint’te
Windows 11 kurulumunda uzun süredir tartışılan bir kısıtlama değişebilir. Microsoft, kullanıcıları zorunlu olarak Microsoft hesabı ile giriş yapmaya yönlendiren sistemi kaldırmayı değerlendiriyor. Eğer bu adım atılırsa Windows 11 yerel hesap seçeneği kurulum
Microsoft, Windows 11 güncellemeleri için uzun süredir eleştirilen sistemi değiştiriyor ve kullanıcıya daha fazla kontrol veriyor. Artık güncellemeleri istediğiniz kadar duraklatabilecek, bilgisayarınızı yeniden başlatmaya zorlanmadan kullanabileceksiniz. Bu değişiklik, özellikle beklenmedik kapanmalar nedeniyle
Microsoft, Windows 11 için kapsamlı bir değişiklik listesi paylaştı ve Copilot entegrasyonunu azaltacağını açıkladı. Şirket, kullanıcı geri bildirimlerine yanıt olarak yapay zekâ kullanımını sadeleştirirken performans ve kararlılık tarafında doğrudan hissedilecek iyileştirmeler sunuyor.
Microsoft, Windows 11 için hazırladığı yeni Insider sürümlerinde çok yüksek yenileme hızına sahip monitörler için yazılım sınırını kaldırdı. Güncelleme sayesinde işletim sistemi artık 1000Hz üzeri monitörleri doğru biçimde tanıyabiliyor. Bu değişiklik, henüz yaygın olmayan