Microsoft, Windows 11 için hazırladığı yeni Insider sürümlerinde çok yüksek yenileme hızına sahip monitörler için yazılım sınırını kaldırdı. Güncelleme sayesinde işletim sistemi artık 1000Hz üzeri monitörleri doğru biçimde tanıyabiliyor. Bu değişiklik, henüz yaygın olmayan
Microsoft, Windows 11 kullanıcıları için oyun deneyimini farklı bir arayüzle genişletmeyi hedefleyen yeni bir adımı duyurdu. Şirket, Oyun Geliştiricileri Konferansı (Game Developers Conference – GDC) kapsamında yaptığı açıklamada, tam ekran
Microsoft, Windows 11 Notepad uygulamasına görsel ekleme aracını test etmeye başladı ve klasik metin editörünü genişletiyor.
Windows 11, Copilot entegrasyonuyla görev çubuğunu ve Dosya Gezgini’ni içerik odaklı bir arama merkezine dönüştürüyor.
Windows 11, kullanıcıların internet bağlantı hızını daha hızlı ve pratik biçimde ölçebilmesini sağlayacak yeni bir özellikle güncelleniyor. İşletim sistemine entegre edilen bu hız testi aracı, görev çubuğu üzerinden birkaç tıklamayla
Microsoft, Windows 11 için Bluetooth altyapısını güçlendiren yeni bir güncellemeyi kademeli olarak kullanıma sunuyor. Güncelleme ile birlikte uyumlu bilgisayarlarda “paylaşılan ses” desteği aktif hâle geliyor ve kullanıcılar bilgisayardan aynı anda
Microsoft, Windows 11’de yer alan Not Defteri uygulamasını etkileyen kritik bir güvenlik açığını yayımladığı son Salı güncellemesiyle kapattı. Şirketin resmi yama notlarına göre, söz konusu açık, kullanıcıların Not Defteri’nde açılan
Microsoft’un bir sonraki nesil Xbox planlarına ilişkin yeni bilgiler, şirketin geleneksel konsol anlayışından uzaklaşabileceğine işaret ediyor. Windows Central tarafından paylaşılan habere göre, 2027 yılı için planlanan yeni Xbox donanımı tek
Microsoft’un en güncel masaüstü işletim sistemi Windows 11, kullanıcı sayısı açısından dikkat çekici bir eşiği geride bıraktı. Şirketin paylaştığı resmi verilere göre, Windows 11, dünya genelinde 1 milyar aktif kullanıcıya
Microsoft, Paint’e metinle çizim üreten bir özellik ekledi; Windows 11’de Notepad de yapay zekâ araçlarını hızlandırdı.