Manşetler

Kitchen Stories: Videolu yemek defteriniz cebinizde

Yemek yapmaktan hoşlananlar için tarif kitaplarını karıştırmak çok eskide kaldı. Artık annelerimiz bile internetten veya yemek uygulamalarından buldukları tariflerle, geleneksel yemekler yerine farklı tarifleri yapmaktan hoşlanıyorlar. Benim gibi yemek yapmayı seven, hele ki yemek yemeyi seven eşi olanlar için de farklı lezzetlerin araştırmasını yapmak, bu yemekleri denemek çok güzel bir tecrübe. Kitchen Stories de muhteşem yemek fotoğrafları, yardımcı videoları ve ipucu bilgileri ile bizim gibi yemek yapmayı sevenler için gerçekten dikkat çekici bir uygulama.

Uygulamayı iOS veya Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirdikten sonra, uygulama açılışında sizi, Kitchen Stories uygulamasında neler bulacağınızı anlatan giriş resimleri karşılıyor. Sonrasında ise uygulamaya giriş yapabileceğiniz bir sayfa geliyor. Eğer daha önceden bir hesabınız var ise, “Buradan giriş yapın” linkine tıklayarak ilerleyebilirken, giriş yapmadan da tariflere bakma şansınız bulunuyor.

Uygulamada alt bölümde Ana sayfa, Nasıl Yapılır’lar, Ara, Alışveriş listesi ve Profil gibi bölümler yer alıyor. Ana sayfa bölümünde sizi ilk olarak kahvaltı ve brunch için dikkat çekici tariflerden oluşan bir galeri karşılıyor. Hemen altında bir çok lezzetli tarif muhteşem fotoğraflar ile “En Beğenilen Tarifler, Samimi Akşam Yemeği Klasikleri, Pratik Tavuk Yemekleri, Hafta İçinde Makarna, Tatlı Sevenlere, Asya Esintileri, Etsiz Ana Yemekler, Favori Vegan Yemekler, Smoothie ve Daha Fazlası, Vazgeçilmeyen Deniz Mahsulleri, Her Kutlamaya Uygun Kekler, Doyurucu Çorbalar” başlıkları ile belirlenmiş kategoriler yer alıyor. İlginizi çeken başlık altından tüm tariflere bakacağınız gibi, üst menüde yer alan arama çubuğundan da dilediğiniz tarifi arayabilirsiniz.

Uygulamada aradığınız veya ilginizi çeken bir tarifin detaylarına baktığınızda, öncelikle diğer kullanıcıların bu tarif ile ilgili yorumları, yükledikleri resimleri “Topluluk tepkileri” başlığı altında görüyorsunuz. Global bir uygulama olduğu için farklı dillerde yazılan yorumlar kendi dilinize çevrilmiş olarak karşınıza çıkıyor. Ancak isterseniz yorumu orijinal dilinde de görme şansınız var. Tarif resminin hemen altında bu tarifin ne kadar beğeni aldığı, kaydetme ve paylaş seçenekleri bulunuyor. Hoşunuza giden tarifleri beğenebilir, kaydedebilir veya bir arkadaşınız ile kolayca paylaşabilirsiniz.

Sonrasında ise tarifin zorluk derecesi, pişirme süresi ve malzemeler ile kullanacağınız mutfak gereçlerinden tutun da bu yemekte kullanacağınız tekniklerin nasıl yapılır videoları bulunuyor. Ayrıca her tarif içerisinde “Öneriler” bölümü altında detayları ile bir şarap önerisi de sizleri bekliyor. Beslenmesine dikkat edenler için yemeğin kalori bilgileri, protein, yağ ve karbonhidrat içeriği bilgilerine kadar detayları da mevcut. Sonraki aşama, yemeğin adım adım çekilmiş fotoğraflar ile yapılışının detaylı şekilde anlatımı. Tarif bitiminde ise tarifi yapıp yapmadığınız, yaptıysanız tarif ile ilgili yorum yazabileceğiniz veya puanlayabileceğiniz bir değerlendirme bölümü bulunuyor.

Alt menüde yer alan “Nasıl Yapılır’lar” bölümünde ise mutfak ile ilgili pratik ipuçlarını bulabileceğiniz videolar yer alıyor. Bu bölümde kullanıcılar, “Bıçak becerileri, Gündelik temeller, Nasıl pişirilir, Ev yapımı” kategorileri altında teknikler, malzemeler ve soslar ile ilgili videoları izleyebilirler. Uygulamada kullanıcıların kolay bir şekilde tarifler, malzemeler ve makaleler arayacağı arama bölümü bulunuyor. “Ara” başlığı altında kullanıcılar, “Alkolsüz” kategorisinden tutun da “Çocuklar tarafından onaylandı” gibi çeşitli kategoriler içerisinden arama yapabiliyorlar.

Uygulamada kullanıcılar için bir de “Alışveriş listesi” bölümü yer alıyor. Beğendiğiniz bir yemek tarifinin “Malzemeler” bölümü altında “Alışveriş listesine ekle” bölümüne tıkladığınızda, tarifin tüm malzemeleri alışveriş listenize ekleniyor. Bu, uygulamanın en güzel yanlarından bir tanesi. Bu sayede alışverişe çıktığınızda malzemeleri unutmak gibi bir derdiniz kalmıyor. Listedeki malzemeleri tamamladığınızda ise, “Listeden sil” seçeneğini tıklayarak alışveriş listenizi güncelleyebilirsiniz.

Alt menüde yer alan son bölüm ise Profil kısmı. Bu bölümde sevdiğiniz yemeklerden oluşan tariflerinizi yemek kitabı olarak saklayabilirsiniz. Ya da favori olarak seçtiğiniz tarifleri Beğeniler bölümü altında biriktirebilirsiniz. Ancak bunları yapmak için uygulamaya giriş yapmanız şart. Uygulamaya Facebook veya E-posta ile giriş yapabiliyorsunuz. Ayrıca kullanıcılara, bu bölüm altında dil, ölçü sistemi, bildirimler gibi özellikleri sonradan da değiştirme imkanı veriliyor.

Adım adım yemek tarifi anlatımı ve nasıl yapılır videoları ile yemek yapmak artık çok kolay

Kitchen Stories “herkes yemek yapabilir” mantığı ile hazırlanmış bir uygulama. Yemek tariflerinin adım adım anlatılması, “Nasıl Yapılır?” videoları ile mutfağın temel ipuçlarının ve püf noktalarının verilmesi, Kitchen Stories’i, yemek pişirmeye yeni başlayanlar için cazip hale getiriyor. Siz de yemek yapmaya meraklı biriyseniz, uygulamayı iOS 8.0 ve üzeri cihazlarınız için uygulamayı buradan, Android cihazlarınız için uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER