Manşetler

Kırmızı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus AIDS konusundaki farkındalığı artıracak

kırmızı iphone 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

kırmızı iphone 7Apple’ın AIDS konusunda farkındalık yaratan ve bu hastalığa karşı savaşan (RED) organizasyonuna verdiği destek biliniyor. Şirket Product (RED) şemsiyesi altında, birçok ürününün kırmızı renkli özel versiyonlarını çıkarmıştı. Şimdi bu ürünler arasına iPhone da katılıyor.

2006 yılından itibaren iPod Nano Special Edition (RED) ürünüyle başlayan kırmızı renkli Apple ürünleri arasında Beats kulaklıklardan Smart Battery kılıflara kadar pek çok ürün yer aldı. Ancak Apple’ın en çok gelir getiren ürünü hiçbir zaman bu yelpaze içinde yer almamıştı.

Apple’ın pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Greg Joswiak, (RED) iPhone üretmekle birlikte, HIV ve AIDS ile savaşan (RED) ekibiyle olan iş ortaklıklarını daha geniş kitlelere duyuracaklarını dile getirdi.

Daha önceki Apple (RED) ürünleri gibi, tüm satışların belirli bir kısmı The Global Fund adlı kuruluşa verilecek. Kâr amacı gütmeyen bu kuruluş Sahra altı Afrika bölgesindeki yarım düzineden fazla ülkede HIV/AIDS’e karşı yürütülen savaşın finanse edilmesine katkıda bulunuyor. (RED) CEO’su Deb Dugan, Apple’ın şimdiye kadar 130 milyon dolarlık katkıda bulunduğunu, bunun birçok ülkenin yaptığı bağıştan fazla olduğunu söyledi.

Dugan’a göre AIDS ve HIV dünyanın en büyük sağlık problemi. 35 milyon kişi hastalıktan dolayı hayatını kaybetmişken 37 milyon da bu virüsü kapmış durumda. Ayrıca gezegendeki kadınların ölüm nedenlerinin başında da bu hastalık geliyor.

Dugan, iyimser olduğunu, Apple ile birlikte şimdiye kadar 18 milyondan fazla kişiye verimli tedavi uyguladıklarını dile getirdi. Yönetici, Apple’a hiçbir zaman kırmızı iPhone üretmeleri için bir talepte bulunmadığını, ancak samimi olmak gerekirse, onların her zaman provokatif ve yaratıcı yaklaştıklarını vurguladı. Bir sonraki fikirlerini de şimdiden merakla beklediklerini de sözlerine ekledi.

kirmizi-iphone-7-210317-2iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Special Edition (RED)’in 128 GB ve 256 GB kapasiteli versiyonları olacak. 24 Mart Cuma günü saat 18:01’den itibaren Türkiye’den siparişleri verilebilecek kırmızı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın fiyatları sırasıyla 4299 TL ve 4949 TL’den başlıyor. Telefonların fırçalanmış görünümlü kırmızı arka yüzeyi beyaz renkli ön yüz ile tamamlanıyor. Apple logosu ise gümüş renge sahip. Joswiak, bu telefonların görünüş dışında mevcut iPhone 7 ve iPhone 7 Plus cihazlarından hiçbir farkı olmadığını söylüyor.

Bu arada Apple, müşterileri bu yeni iPhone’ların neden kırmızı renkli olduğu konusunda da bilgilendirecek. Böylelikle HIV/AIDS konusunda farkındalık artırılacak. Satış elemanları Product (RED)’in yaptıklarını anlatacak ve satılan ürünlerin gelirlerinin bir kısmının HIV ve AIDS ile savaşa aktarıldığı konusunda müşterilere bilgi verecek.

Her ne kadar 2006’dan beri kırmızı renkli Product (RED) Apple ürünleri görsek de, kırmızı renkli iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile (RED) konusundaki bilinirlik ve farkındalık daha da artacaktır.

İLGİLİ HABERLER