Teknoloji

Keenetic WPA3 ile Türkiye’yi daha güvenli Wi-Fi ile tanıştırıyor

WPA3 kablosuz bağlantı protokolü henüz emekleme aşamasında olabilir. Ancak kısa bir zaman sonra şifreli Wi-Fi ağlarına girerken bu daha güvenli protokolü kullanmayı tercih edeceğiz. Keenetic, bu en son Wi-Fi güvenlik protokolünü tüm ürünlerinde sunarak onu Türkiye ile tanıştırıyor.

Keenetic, Wi-Fi kablosuz iletişimdeki en güncel WPA3 Güvenlik Protokolünü, Türkiye?de bir ilk olarak tüm ürünlerinde sunmaya başladı.

Yeni nesil Wi-Fi güvenlik protokolü olan WPA3, şu anda sıklıkla kullanılan WPA2’ye göre daha ileri güvenlik şifreleme ve kullanıcı doğrulama imkanı sağlıyor. Apple, iOS 13 ile birlikte WPA3 desteğini iPhone kullanıcılarına sunmaya başladı. Android tarafında da yeni çıkan modellerde bu desteğin yaygınlaşacağını göreceğiz. Android 10 da bu protokolü işletim sistemi seviyesinde destekliyor.

WPA2 yerine WPA3 kullanımı kritik önem taşıyor

Keenetic CEO’su Vefa Tarhan, WPA2 şifreleme protokolünün geçtiğimiz yıllarda yol açtığı güvenlik açıklarına dikkat çekerek, Keenetic’in tüm ürünlerinde bu sorunu çözdüğünün altını çizdi. Diğer ağ ürünleri üreticilerinin ise bu sorunları birkaç özel üründe çözmekle yetindiğini kaydetti. “Diğer ağ üreticilerinin ürettiği ürünlerin önemli bir bölümünde cihazların güncellemesi olmadığı için kullanıcılar farkında olmadan ev ve iş yerlerinde kritik uygulamaların çalıştığı ortamlarda güvensiz bir şekilde bu cihazları kullanmaya devam ediyorlar.”

Tarhan, günümüzde modem veya ağ yönlendiricisi cihazlarda düzenli bir güncelleme yapılmıyorsa, WPA3 kullanımını zorunlu bir durum hâline geldiğine geldiğine dikkat çekti. “Eski veya yeni internet kullanıcılarının ürünlerini kontrol etmelerinde fayda var. Bu yapacakları güncelleme veya ürün değişiminde ne kadar geç kalırlarsa, internet hatlarının üçüncü şahıslar tarafından izinsiz kullanılma riskine, hızlarının paylaşılarak yavaşlatılmasın ya da hatlarının suç unsurlarına alet olmasına kapı aralamış olurlar.”

Keenetic cihazlarına WPA3 desteği Keenetic OS 3.1 yazılımıyla birlikte sunuluyor. Aynı zamanda WPA3 Enterprise protokolü de destekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER