İncelemelerManşetler

Keenetic Extra DSL İncelemesi

keenetic extra dsl modem inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Eğer evinize veya iş yerinize DSL bağlantısı alacaksanız ve telekom operatörünüzün size vermeyi teklif ettiği modemden farklı bir seçenek istiyorsanız, Keenetic Extra DSL uygun fiyatı, optimum performansı ve zengin özellikleriyle ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacak gibi görünüyor.

Öncelikle kutusundan başlayalım. Extra DSL, gayet şık bir kutuda geliyor. Ancak esas dikkat çeken nokta, kutunun arkasında gizli. Normalde ürün ambalajları fazla metinle doldurulmaz. Ancak Keenetic, Extra DSL’in kutusunun arka yüzünü bir ürün tanıtım broşürü gibi doldurmuş. Bu durum, ürünü satın almaya karar vermeden önce bile tüm özellikleri detaylıca görmenize ve buna göre karar vermenize yardımcı olacaktır. Ürünün özelliklerinin detaylı anlatılmasının yanı sıra, kutudan çıkanlar da tek tek bu arka bölümde listeleniyor.

Keenetic Extra’yı Satın Alın: HEPSİBURADA

Kutuyu açtığınızda tüm bileşenlerin düzenli biçimde yerleştirildiğini göreceksiniz. Modemin yanı sıra güç adaptörü, DSL splitter, 2 adet telefon kablosu, 1 adet Ethernet kablosu, hızlı kullanım kılavuzu ve garanti belgesi çıkıyor. Kutudan çıkan aksesuarlar sayesinde bağlantı için başka bir unsura gerek kalmıyor.

Modemin arkasında bir adet telefon kablosu girişi ve dört adet Ethernet portu bulunuyor. Ayrıca güç girişi ve sıfırlama düğmesini de görüyoruz. Sağ kenarda USB portu ve fonksiyon tuşu var. Önde de geniş ağ, kablosuz ağ ve güç durumunu gösteren lambalar ve hızlı kablosuz bağlantı için eklenmiş WPS tuşu bulunuyor. Extra DSL modemi ister masaya veya bir rafa yerleştirebilir, isterseniz de yüksek bir yere asabilirsiniz. Dört anteni her yöne dönen yapısıyla esneklik sağlıyor.

Tüm bağlantıları yapıp kurulum aşamasına geçtikten sonra işiniz çok zor değil. Çünkü iPhone veya Android telefonlara özel Keenetic uygulaması sayesinde ilk kurulumu birkaç dakikada tamamlayabilirsiniz. Ürünün arkasında bulunan kodu telefonun kamerası yardımıyla okutarak Wi-Fi bilgilerini görebilir, daha sonra da ilk kurulum için gerekli olan adımları hızlıca tamamlayabilirsiniz. Ana DSL bağlantısının kurulmasının yanı sıra alternatif ethernet veya mobil geniş bant bağlantılarının kurulumunu da ilk kurulum esnasında gerçekleştirebilirsiniz. Bu arada ADSL bağlantısının kurulumu için kullanıcı adı ve şifreyi girmeniz yeterli oluyor. Daha karmaşık ayarlarla uğraşmanıza gerek yok.

Kurulumu tamamladıktan sonra, Keenetic mobil uygulaması üzerinden ağınızın durumunu kontrol edebilir, bağlı cihazlarla ilgili ayarlamaları yapabilirsiniz. Ağa bağlı cihazların internet bağlantılarına sınırlamalar getirmeniz, bağlanacağı zamanları bir takvime bağlamanız mümkün. Bu, özellikle çocuklarınıza sadece belirli zaman aralığında internete bağlanma izni veriyorsanız, kullanışlı olacaktır. Ağ üzerinden yapılan indirme ve yükleme trafiğini de mobil uygulama üzerinden görebilirsiniz. Destekleyen cihazlara Wake On LAN paketi gönderme, aile profilleri üretme, yeni bir Keenetic cihazını ekleyerek MESH  oluşturma gibi işleri de Keenetic mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Web arayüzü üzerinden ise daha fazla ayar ve kontrol imkanı sunuluyor. Oldukça anlaşılır ve sade bir kullanıcı arayüzüne sahip olan web arayüzünün ana sayfasında, ağ durumunu gösteren anlaşılır grafikler ve bilgiler bulunuyor. DSL bağlantısının kontrolü, kablosuz ağ ayarlarının yapılması, kablolu ağ ayarının yapılması, USB portu üzerinden bağlanan hücresel ağ modeminin kurulumu gibi işlemleri web arayüzünden hızlı şekilde yapabilirsiniz. Bu arada, Extra DSL’in üzerinde bulunan dört adet Ethernet portu sadece çıkış değil, giriş desteğine de sahip. Yani istediğiniz zaman Extra DSL’i bir ağ yönlendiricisi veya fiber modem gibi de kullanabilirsiniz.

Extra DSL’in ilgi çekici güvenlik özelliklerinden bir tanesi de reklam engelleme. Eğer internette gezinirken reklamları görmek istemiyorsanız, sunulan dahili reklam engelleyicilerinden bir tanesini seçerek, ister ağa bağlı tüm cihazlarda, ister belirli bir cihazda reklam engellemesi yapabilirsiniz. Bunun dışında alan adı ataması yaparak modeme dışarıdan erişim için özel bir alan adını kullanabilirsiniz.

Sistem ayarları içindeyse bileşen seçenekleri var. Buradan ihtiyaç duyduğunuz özellikleri modem cihazına kolaylıkla ekleyebilir, istemediğiniz özellikleri kaldırabilirsiniz. Kablosuz erişim noktasını kapatma, FTP veya SSH sunucusu ekleme gibi özelliklerle cihazı istediğiniz zaman yapılandırabilirsiniz.

Extra DSL’in sağ kenarında bir fonksiyon tuşunun bulunduğunu söylemiştik. Web arayüzü içinden bu fonksiyon tuşunu istediğiniz işlevlere atayabilirsiniz. Tuşa hızlı basma, basılı tutma, çift basma gibi hareketler için farklı işlevler atayabilirsiniz. Örneğin, çift basarak Wi-Fi bağlantısını açıp kapatabilir, hızlı basmada ise USB portunu güvenli şekilde kapatabilirsiniz.

Güvenlik tarafında oldukça kullanışlı olacak özelliklerden bir tanesi de misafir ağı oluyor. Özellikle iş yerlerinde, gelen misafirlerin veya müşterilerin şirket ağına bağlanmasını istemiyorsanız, kendi ağ adına ve şifresine sahip olan bir misafir ağını kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

Özellikler tarafında oldukça zengin olan Keenetic Extra DSL’in kablosuz ağ performansı da memnun edici seviyede. Üstünde bulunan dört adet anten kapsama alanının genişlemesine katkıda bulunuyor. Antenlerin konumlarını uygun şekilde belirleyerek menzilde ayarlamalar yapabilirsiniz. Büyük bir ofiste, modemden epey uzak bir noktada ve arada birkaç duvar bulunurken, hâlâ ağa bağlı kalmaya ve idare edebilecek seviyede bir indirme hızına ulaşmayı başardık.

Keenetic Extra DSL, esnek tasarımı, kolay kurulumu, güçlü kablosuz ağ performansı ile puan toplamayı başarıyor. Mobil uygulaması sayesinde birçok ayarı bilgisayarı açmadan yapabilirsiniz. Web arayüzü ise modem üzerinden birçok ayarı rahatlıkla, anlaşılır biçimde yapmayı sağlıyor. Uzman olmayan kişiler bile Keenetic Extra DSL ile evleri veya iş yerlerindeki ağlarını kolaylıkla yönetebilir.

Keenetic Extra’yı Satın Alın: HEPSİBURADA

İLGİLİ HABERLER