Eğlence

Karikatürist iTunes Hizmet Koşullarını 47 sayfalık çizgi romana dönüştürdü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

itunes-hizmet-kosullari-cizgi-roman-041115-3

İnternette pek çok serviste kullanıcıların karşısına çıkan şartlar ve koşullar pek okunmaz. iTunes için de bu durum değişmiyor. Uzun ve tahminen sıkıcı paragraflardan oluşan iTunes Hizmet Koşulları, doğal olarak pek ilgi çekmiyor. Ancak kullanıcı anlaşmalarının daha anlaşılır formatlara çevrilmesi için ilginç projeler de yürütülüyor. Bu projelerden birinde iTunes Hizmet Koşulları, bir çizgi romana dönüştürüldü.

itunes-hizmet-kosullari-cizgi-roman-041115-2

Kendisine bir Tumblr hesabı oluşturan karikatürist R. Sikoryak, bu hesap üzerinden iTunes Hizmet Koşulları’ndan yola çıkarak hazırladığı çizgi romanı yayınladı. Çizgi romandaki tüm diyaloglar Apple’ın hazırladığı metinden alınırken, hikayenin genel gidişatında ise pek sınır tanınmadığı görülüyor. Örneğin; Apple’ın kurucusu Steve Jobs, hikayede hem süper kahraman hem de kötü adam olarak boy gösteriyor.

itunes-hizmet-kosullari-cizgi-roman-041115-1

Çizgi romanın her bir sayfası da farklı bir karikatüristin tarzını yansıtıyor. Bir sayfada Afacan Dennis’in çizeri Hank Ketcham’dan izler görülürken, bir diğer sayfada Adventure Time etkisine rastlanıyor.

Sikoryak, halihazırda 47 sayfası olan çizgi romana düzenli olarak yeni sayfalar eklemeyi planlıyor. iTunes Hizmet Koşullarının çizgi roman versiyonuyla ilgi çekmesi de pek kolay gözükmese de, ortaya çıkan sonucun sıra dışı olduğu rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER