Manşetler

Jony Ive Apple’ın ilk şef tasarım yöneticisi oldu

jony-ive-apple-230512

Apple’ın donanım ve yazılım tasarımından sorumlu isim olan Jony Ive, daha öncesinde bu görevi “endüstriyel tasarımdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı” unvanıyla yürütüyordu. The Telegraph gazetesinde oyuncu Stephen Fry’ın imzasıyla yayınlanan özel profil yazısıyla Ive’ın Apple’ın ilk “şef tasarım yöneticisi” unvanını aldığı ortaya çıktı. Ive, Fry’a halen Apple’ın endüstriyel tasarım ve kullanıcı arayüzü birimlerinden sorumlu olduğunu belirtirken, söz konusu birimlerin yönetiminin uzun süredir Apple’da görev yapan donanım tasarımcısı Richard Horwath ve arayüz tasarımcısı Alan Dye tarafından yürütüleceğini ifade etti. Ive yeni yapılanma sayesinde idari ve yönetimsel sorumluluklarının bir kısmından kurtulduğunu belirtti.

9to5Mac sitesiyse yeni yapılanmayla ilgili olarak Apple CEO’su Tim Cook’un çalışanlara gönderdiği e-postaya yer verdi. Söz konusu e-postada Jony Ive’ın tüm tasarım işlerinden sorumlu olacağı vurgulanırken, yeni görevinde hem mevcut projelere hem de geleceğe dair fikirlere odaklanacağının altı çizildi. Cook’un e-postasında Ive’ın 1 Temmuz itibarıyla günlük yönetimsel sorumluluklarını Richard Horwath ve Alan Dye’a devredeceği belirtildi.

20 yıl önce Apple’a katılan Jony Ive; iMac, iPod ve iPhone gibi ikonik Apple ürünlerinin tasarımında önemli rol oynamıştı. 2012’de donanım tasarımına ek olarak yazılım tasarımının da başına geçen Ive, 2013’te yayınlanan iOS 7 ile birlikte işletim sisteminin çehresini değiştirmişti. Jony Ive, yeni göreviyle birlikte daha fazla seyahat etmeyi ve şirketin perakende mağazalarına daha çok zaman ayırmayı planladığını dile getirmeyi de ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER